Man in rolstoel achtergelaten op berg

Van je vrienden moet je het hebben. Dat zal althans de 31-jarige man gedacht hebben die door zijn maatjes halverwege een berg werd gedumpt. De aan een rolstoel gekluisterde man zou door een groep van zes vechtsportbeoefenaars naar de top gedragen worden, als onderdeel van een gesponsorde beklimming voor een goed doel.

Nog voordat de groep de top van Mount Snowdon in het Britse Noord-Wales bereikte, merkten de dragers dat het dragen toch wel wat zwaar was. Aan de voet van ‘Moses Hill’, waar het pad steil en rotsachtig werd, besloten ze dat het welletjes was geweest. Ze lieten de man in zijn rolstoel achter op het pad en klommen zelf verder naar de top.

Tegen de tijd dat de groep weer naar beneden kwam, was iedereen te moe om de rolstoel verder naar beneden te dragen en werden de reddingsdiensten ingeschakeld. Een reddingsteam van 15 man bracht de onfortuinlijke rolstoeler uiteindelijk naar een treinstation op de berg, alwaar hij de trein naar beneden kon nemen.

Het is overigens niet bekend waar de man thuis uiteindelijk meer last van had; zijn lichte onderkoelingsverschijnselen of zijn gekrenkte ego.

Met dank aan Janetje voor het vertalen, herschrijven en submitten.