Ferguson voorspelt recessie in voetbal

Sir Alex Ferguson, trainer van Manchester United, voorspelde gisteren in de Britse krant The Guardian een flinke recessie in de voetbalwereld. De Schot ziet in de exorbitante transfersommen een signaal voor een financiële crisis.

"Er wordt vreselijk veel uitgegeven en dan vraag je je toch af waar dit gaat eindigen", aldus Ferguson. "Hetzelfde gebeurde twee jaar geleden in de zakenwereld. Er waren signalen en iedereen zag ze, maar men ging vrolijk door omdat lenen zo makkelijk was geworden."

De trainer vervolgt: "In het voetbal zijn er ook signalen, maar niemand trekt zich er iets van aan. Je vraagt je af wat er gaat gebeuren als een van de grote clubs instort." Ferguson doelde daarmee op clubs als Real Madrid en Manchester City die deze zomer grote sommen geld aan nieuwe spelers spendeerden. De Portugese spits Cristiano Ronaldo verruilde bijvoorbeeld Manchester United voor bijna 100 miljoen euro voor Real.

Volgens Ferguson staan grote uitgaven niet automatisch garant voor succes. "Het is niet zo makkelijk om te winnen en dat zullen ze binnenkort wel ontdekken."

Ferguson voorspelt recessie in voetbal  (foto: ANP)