Angstige passagiers stappen uit Boeing 747-400 KLM

Omdat ze geen vertrouwen in het toestel hadden, zijn zo’n 20 tot 25 passagiers eergisteravond op Curaçao uit een Boeing 747-400 van KLM gestapt. Dit gebeurde nadat het vliegtuig voor vertrek te maken had gehad met een technisch mankement, aldus het Antilliaans Dagblad van vandaag. Vervolgens vertrok de Boeing uit Curaçao met een vertraging van vijf uur.

De 747-400 ‘City of Lima’ heeft op de Antillen een ‘bedenkelijke reputatie’ opgebouwd, aldus het dagblad. Verschillende keren heeft dit vliegtuig op de route tussen de eilanden en Amsterdam, dit jaar te maken gehad met pech.

In juli moest het toestel een voorzorgslanding maken op Puerto Rico. Dit euvel zorgde voor een vertraging van 48 uur. 

Eergisteren moest de jumbo enkele uren aan de gate blijven staan als gevolg van een defect. Toen dat eenmaal was verholpen en het toestel op weg was naar de startbaan, besloot de gezagvoerder toch maar terug te keren naar de terminal voor een extra controle.

Terwijl de Boeing voor de tweede keer richting startbaan taxiede, maakten een aantal passagiers de bemanning duidelijk alsnog uit het toestel te willen. De crew nam dit verzoek serieus en er werd vervolgens gehoor aan gegeven.

Met dank aan Dirk-Kuijt voor de submit!