Oranje wint ook tweede duel met China

Dankzij een knappe tweede overwinning op China hebben de volleyballers van Oranje hun koppositie in poule A van de World League verstevigd. In het goedgevulde Apeldoornse Omnisport had de ploeg van bondscoach Peter Blangé net als zaterdag maar drie sets nodig: 25-18, 25-20 en 25-15.

In de openingsset plaatste Oranje bij 16-17 een tussensprint dankzij de uitstekende impulsen van invaller Jan-Willem Snippe. Vanaf de servicelijn zorgde hij er vier keer voor dat de Chinezen niet snel konden aanvallen en dat was zijn teamgenoten nog niet gelukt. Bij 21-17 verliet Snippe onder applaus het veld. China zou vervolgens nog maar één punt maken.

Ook in set nummer twee ging aanvankelijk de strijd gelijk op, maar moesten de Aziatische bezoekers na 15-15 afhaken. Tot groot enthousiasme van de bijna vijfduizend toeschouwers verdedigde Nederland enkele malen geweldig en kon aanvoerder Jeroen Trommel effectief zijn met zijn gevarieerde sprongservice.

Het was vooral het Nederlandse blok dat in de derde set uitstekend functioneerde. En verder was het de plaatselijke held Robert Horstink die vaak kon scoren door over het blok heen te slaan. De Chinezen konden hun snelle middenaanvallers niet meer in stelling brengen en moesten uit Apeldoorn vertrekken in de wetenschap dat ze op Hollandse bodem geen enkele set hebben kunnen winnen.

Submitter:  Bron: FOK!sport