McEwen mist Tour de France

Robbie McEwen neemt deze zomer niet deel aan de Tour de France. De renner van Team Katyusha kwam in de tweede etappe van de Ronde van België ten val en hield daar een gekwetste knie aan over.

McEwen reed namelijk tegen een bloembak aan. Men denkt dat de Australiër een pees in zijn knie heeft afgescheurd. De kans is groot dat de Australiër onder het mes moet, zodat het euvel wordt verholpen.

Deze ingreep zorgt ervoor dat McEwen zeer waarschijnlijk niet aan La Grande Boucle kan deelnemen. Het is zelfs nog maar de vraag of de renner dit seizoen nog in actie komt.

Update @ 13:08 uur:

De blessure van Robbie McEwen lijkt vooralsnog mee te vallen. De verwachting is dat de sprinter van Team Katyusha een maand uit de roulatie is. Er bestaat nog wel een mogelijkheid dat de Tour de France te vroeg zal komen voor de Australiër.

"Er is minimale schade aan de pezen en banden," liet Victor Popov, fysiotherapeut van McEwen, in een reactie weten.

Update @ 15:13 uur:

Robbie McEwen kan de Tour de France, die komende zomer wordt verreden, definitief uit zijn hoofd zetten. De Australiër heeft zijn scheenbeen gebroken en kan naar verwachting in september pas weer gaan fietsen.

Bart Leysen, sportdirecteur van Team Katyusha, baalde als een stekker. "Hij zou in de Tour de France worden uitgespeeld als sprinter, maar daar kunnen we nu een kruis over maken. We hopen nu dat de operatie perfect verloopt en dat hij zo snel mogelijk kan beginnen met revalideren."