[NHL] Penguins, Devils winnen eenvoudig

De Pittsburgh Penguins hebben hun eerste wedstrijd tegen rivaal Philadelphia Flyers vrij eenvoudig gewonnen met 4-1. Ditzelfde resultaat werd behaald door de New Jersey Devils tegen de Carolina Hurricanes.

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers

De Penguins speelden vanaf het begin feller en gedisciplineerder dan de Flyers, die op alle fronten werden overklast. Sidney Crosby maakte een goal en een assist, en goalie Marc-Andre Fleury speelde een goede wedstrijd met een reddingspercentage van meer dan 96 procent. Pas in de laatste vijf minuten werd hij geklopt door Simon Gagne.

Coach Dan Bylsma: "Een van onze aandachtspunten was dat we sterk wilden starten. Dit deden we dan ook met de snelle powerplaygoal, maar dat was niet het enige. De hele eerste periode dwongen we ze op hun eigen helft te spelen, en dat willen we blijven doen."

Opvallend was dat Scott Hartnell vier keer naar de penalty-box moest, wat de Flyers in meerdere opzichten in het nadeel bracht. Ten eerste is de powerplay van de Penguins zeer sterk, ten tweede gebruiken de Flyers ook in de penalty kill hun sterkste forwards. Deze raken daardoor extra vermoeid.

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes

De Devils kwamen op voorsprong door een zeldzame goal van verdediger Mike Mottau, die slechts vijf goals in 179 wedstrijden maakte. Hij omspeelde Chad LaRose en scoorde met een afstandsschot. Het leek of de puck van richting werd veranderd, maar dat was niet het geval. Mottau zelf grapte dat het waarschijnlijk een gebrek aan snelheid van de puck was.

De Devils wisten de sterke aanval van de Hurricanes behoorlijk te beperken en stonden in geen enkele periode meer dan zeven goals toe. Ze scoorden pas nadat de Devils al met 3-0 voor stonden, Ray Whitney was de doelpuntenmaker. Jamie Langenbrunner maakte overigens al snel een einde aan de hoop van de Hurricanes, want 29 seconden later herstelde hij de voorsprong van drie goals.

De overige goals van de Devils kwamen op naam van Zach Parise en Patrik Elias.