'Rutten binnen twee weken trainer van PSV'

Fred Rutten wordt binnen twee weken benoemd als opvolger van Huub Stevens bij PSV. Dat meldt Voetbal International maandagavond. Rutten, momenteel nog werkzaam als trainer van Schalke 04, was in het verleden al actief als assistent-trainer van de Eindhovenaren.

Rutten ligt echter zwaar onder vuur bij Schalke, waar de resultaten ver beneden de maat zijn. Afgelopen weekend werden de Koningsblauen nog geklopt door Hamburger SV, waardoor Schalke achtste staat in de Bundesliga. Directeur Andreas Muller is al ontslagen, en met de komst van een nieuwe directeur, Oliver Kahn wordt genoemd, is de kans op een nieuwe trainer levensgroot, schrijft het weekblad. PSV zou inmiddels al gesprekken met Rutten hebben gevoerd.

Frits Schuitema, voorzitter van de raad van commissarissen, zou een voorkeur hebben voor Co Adriaanse maar kan volgens VI leven met Rutten, de nummer één van Jan Reker.
Sinds het vertrek van Huub Stevens in januari staat Dwight Lodeweges voor de groep in Eindhoven. Het spel verbeterde zichtbaar, maar de kans op plaats twee werd de afgelopen weken zeer klein door nederlagen tegen SC Heerenveen en Feyenoord.