'Heitinga haakt af voor Oranje'

John Heitinga doet waarschijnlijk niet mee met de twee WK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal tegen tegen Schotland (28 maart) en Macedonië (1 april).

De Nederlandse verdediger raakte gisteren in de wedstrijd van Atlético Madrid gewond aan het hoofd. Dat gebeurde nadat Heitinga een duel met David Navarro was aangegaan. Hij moest een nachtje in het ziekenhuis blijven. Aan de botsing hield hij een scheurtje in zijn linker oogkas over. Volgens de medische staf van de Spaanse club moet Heitinga het een week rustig aan doen.

"Ik herinner me alles nog van de eerste 45 minuten, maar vanaf het bewuste moment weet ik niets meer. De botsing met Navarro was erg hard, en ook al had ik aardig wat pijn, heb ik toch wat slaap meegepakt. Ik voel me nu goed en ga naar huis om siësta te houden.," aldus Heitinga.

De medische staf van Atlético onderzoekt Heitinga vanavond nog een keer voordat ze hem afmelden bij Oranje.

Update 14:40 uur

Heitinga zal zich deze week later melden bij de selectie van het Nederlands elftal in Noordwijk. Dat heeft een woordvoerster van Oranje vanmiddag gezegd. "Heitinga heeft zich niet afgemeld. John meldt zich wel later bij de ploeg. Het wordt dinsdagvond of woensdag. Maar hij komt sowieso naar Noordwijk."