NEC en Radomski gaan met elkaar praten

Het boek-Arek Radomski is wat NEC betreft nog niet dicht. De technische leiding van de Nijmeegse club zal deze week met de Pool een gesprek aangaan over zijn gedrag. Trainer Mario Been zette Radomski dinsdag uit de selectie vanwege een gebrek aan motivatie bij de Pool.

De Poolse middenvelder weigerde op de bank te zitten in de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen, waarna Been hem wegstuurde. Om een soortgelijke reden maakte Radomski rond de jaarwisseling ook al enkele weken geen deel uit van de NEC-selectie.

Technisch manager Carlos Aalbers had gisteravond een gesprek met Radomski, die nog altijd teleurgesteld was. "Dat mag. Maar ik heb hem ook duidelijk gemaakt dat zijn gedrag niet acceptabel is", zegt Aalbers in De Gelderlander. "Deze week praten we nog een keer. Arek is een goede voetballer. Dat staat buiten kijf. Maar we hebben veel goede spelers. Die moeten zich allemaal als professionals gedragen. Daar ben ik heel duidelijk in. Mocht dat niet tot hem doordringen, zal-ie de consequenties moeten aanvaarden."