Atkinson en Anjema Nationaal kampioen

Laurens Jan Anjema en Vanessa Atkinson zijn wederom nationaal squashkampioen geworden. Voor de 26-jarige Anjema was het de vierde keer dat hij de beste bleek van Nederland. De zes jaar oudere Atkinson legde al weer voor de elfde keer beslag op de nationale titel.

De als eerste geplaatste Atkinson, de mondiale nummer elf, nam in Amsterdam revanche op de als tweede geplaatste Annelize Naudé, die haar een jaar eerder onttroond had als nationaal kampioene. Atkinson moest echter wel hard werken voor haar revanche. Atkinson won de eerste twee games met 11-9 en 11-8. De derde game won de Amsterdamse Naudé met 8-11 waardoor Atkinson een tandje bij moest schakelen. Ze won uiteindelijk de vierde game met 11-7 voor haar elfde nationale titel. Orla Noom won de bronzen plak door met 11-0, 11-8 en 11-6 te winnen van Dagmar Vermeulen.

Zoals verwacht won topfavoriet Laurens Jan Anjema de titel bij de heren. Hij verloor echter de eerste game, de eerste verliesgame voor hem in vier nk’s, waardoor hij tegen Piedro Schweertman vol aan de bak moest in de resterende games. Uiteindelijk gaf hij zijn tegenstander geen schijn van kans meer in de rest van de wedstrijd en won met 8-11, 11-1, 11-5 en 11-1. Derde werd Sebastiaan Weenink door met 11-5, 11-3 en 11-7 te winnen van Bart Ravelli.