Suárez: "Ajax kan nog kampioen worden"

Na vier slechte wedstrijden op een rij vertoonde Luis Suárez zondagmiddag weer iets van de voetballer die voor de winterstop onhoudbaar was.

Lang van stof was Suárez niet na afloop van de Klassieker, maar de woorden die de Uruguayaan in aarzelend Nederlands uitsprak sneden hout. Zo blijkt hij nog te geloven in het kampioenschap. "PSV en AZ hebben zaterdag allebei twee punten verloren. Wij moeten naar onszelf kijken, maar Ajax is nog niet klaar. Ja, ik denk nog dat wij kampioen kunnen worden", aldus Suárez.

"De supporters waren vandaag fantastisch. Ik wil ze daarvoor bedanken, want de afgelopen vier wedstrijden hebben wij heel slecht gespeeld. Dan geeft het ons steun en motivatie als ze toch weer achter ons gaan staan", aldus Suárez, die één keer de paal raakte en één keer op de lat stiftte. "Misschien had ik die bal er hard in moeten schieten, maar ik wilde het mooi doen voor het publiek. Het was een moment."

Op de vraag hoe hij de afgelopen week heeft ervaren antwoordde hij: "We hebben veel gepraat. Van Basten heeft deze week ook met mij gepraat. Ik heb toen gezegd wat ik vond en hij heeft dat gerespecteerd. Wat ik heb gezegd? Dat blijft iets tussen de trainer en mij."