Derijck wil naar Club Brugge

Feyenoord-speler Timothy Derijck wil vertrekken naar Club Brugge. De centrale verdediger zou al akkoord zijn met de Belgische club. De clubs zijn echter nog niet in onderhandeling over een transfer.

Derijck doorliep de jeugdopleiding van Anderlecht. In 2005 verhuisde de Belg naar Feyenoord, dat hem vervolgens uitleende aan NAC Breda. In De Kuip kon Derijck vervolgens niet doorbreken. Vorig seizoen speelde de verdediger op huurbasis voor FCV Dender.

Door de vele blessures bij de Stadionclub belandde Derijck onlangs weer bij de A-selectie van Feyenoord. Het leverde hem zelfs een basisplaats op in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

"Ik hoop echt dat Feyenoord niet moeilijk doet. Afgelopen zomer irriteerde het me dat ze moeilijk deden, ook al mocht ik van het bestuur vertrekken. Ik vond die houding raar want uiteindelijk moest ik bij het tweede elftal trainen," aldus Derijck in Het Nieuwsblad.

"Misschien dat ze nu wel meewerken doordat er financiële problemen zijn. Ik zou graag vertrekken. Ik zit de laatste weken wel steevast op de bank en ik heb zelfs al gespeeld. Maar ik wil meer spelen. Waar dan ook. Deze zomer besloot ik al weg te willen. Bij Feyenoord doen de centrale verdedigers het goed dus ik kan niet zeggen dat ik hier absoluut moet spelen," aldus de verdediger wiens contract aan het eind van dit seizoen afloopt.