Keen/Schlager naar finale

Trinko Keen en zijn partner, de Oostenrijker Werner Schlager, hebben in Sint Petersburg de finale weten te bereiken van het dubbelspel. De twee moesten het in de halve finale opnemen tegen de jonge Zweden Robert Svensson en Jon Persson. Die werden in vijf sets aan de kant gezet.

Keen en Schlager begonnen moeizaam tegen de opportunistisch spelende Zweden. In de eerste game, en een gedeelte van de tweede, voerden de Scandinaviërs de boventoon. Daarna kwamen de routiniers echter opzetten en trokken ze de partij naar zich toe. De laatste vier games gingen met 11-7, 11-9, 11-5 en wederom 11-7 naar de veteranen.

Voor Keen is het een primeur dat hij in de finale komt. Met zijn vorige partner, Danny Heister, wist hij al eerder al eens brons te pakken. Twee maal wist hij de halve finale te halen, beide keren in Eindhoven op het EK. Zowel in het enkelspel als bij de landenwedstrijd was de halve finale het eindpunt. Op zijn laatste internationale toernooi heeft Keen nu dus kans om er met de hoofdprijs vandoor te gaan.

Om dat voor elkaar te krijgen moeten ze echter in de finale wel zien te winnen van de torenhoge favorieten Timo Boll en Christian Süss. Op zondag om 15.00 Nederlandse tijd begint de finale.