Voorbeschouwing: NEC - Heracles Almelo

Dit weekend wordt in de Eredivisie de vierde speelronde afgewerkt. Per duel volgt, in samenwerking met Goal.com, een vooruitblik. Hieronder kijken we vooruit naar het treffen tussen NEC en Heracles Almelo.

NEC ontvangt zondag het Heracles Almelo van trainer Gert Heerkes. Vooral voor de Nijmegenaren is dit een belangrijke wedstrijd. NEC moet winnen om in het linkerrijtje te komen. De ploeg van Mario Been zal het echter moeilijk krijgen tegen Heracles. De Almeloërs doen het goed en staan voorlopig achtste.

NEC kwam vorige week van een koude kermis thuis. Na zeven maanden niet verloren te hebben ging het team van Been met 2-1 onderuit tegen SC Heerenveen. De eerste helft speelde NEC redelijk, maar in de tweede helft was het van Nijmeegse zijde slecht.

Er werd slordig met balbezit omgegaan en passes kwamen niet aan. Dit was opvallend, omdat NEC tegen Dinamo Boekarest heel goed voetbal speelde. De speler die in negatief opzicht opviel bij NEC, was Rachid Bouaouzan. Veel acties van de invaller mislukten. Ook verdedigde de speler slecht mee. Hij zal daarom waarschijnlijk op de bank starten tegen Heracles.

De Heraclieden deden het beter. De club uit Almelo speelde met 1-1 gelijk tegen FC Groningen en had gezien de vroege rode kaart voor Oluwafemi Ajilore waarschijnlijk op meer gehoopt. In deze wedstrijd scoorde Bas Dost het enige doelpunt voor Heracles.

In de KNVB beker had Heracles het moeilijker. Het team verloor met 3-0 van AZ en had geen schijn van kans in Alkmaar. Vooral de verdediging van de Almeloërs deed het niet best.

De eerdergenoemde Dost is in vorm bij Heracles. Hij scoorde twee doelpunten in drie wedstrijden. De speler is pas negentien jaar en kwam afgelopen zomer over van FC Emmen. Daar scoorde hij in 23 wedstrijden zes maal.

NEC zal het in de Goffert niet gemakkelijk krijgen tegen Heracles. Gezien het thuisvoordeel mag de ploeg van Been toch gezien worden als favoriet.



Afwezigen:

NEC: John (knie)

Heracles Almelo: Wuytens (knie, twijfelgeval), Steur (lies, twijfelgeval)