Geschorste honkballers terug

De zeven geschorste honkballers van aartsrivalen Pioniers en Kinheim mogen volgend weekend weer spelen. Het zevental had een straf opgelegd gekregen van tien wedstrijden schorsing, waarvan twee voorwaardelijk.

De schorsingen werden opgelegd naar aanleiding van een massale vechtpartij op 18 mei tijdens het duel tussen Pioneers en regerend landskampioen Kinheim. Saillant detail is dat de geschorste honkballers hun rentree volgend weekend maken terwijl er een competitiewedstrijd tussen de twee kemphanen op het programma staat.

Zonder de afwezigen had lijstaanvoerder Kinheim thuis weinig problemen met HCAW. Na een 4-0 voorsprong in de eerste inning liep Kinheim simpel uit naar 12-3 maar in de return ging de landskampioen lelijk onderuit met 2-1. De Pioniers lieten de Venezolaanse werper Mieres tegen Sparta/Feyenoord drie innings debuteren als slagman om hem speelgerechtigd te krijgen voor de rest van het seizoen. De Hoofddorpers wonnen met 4-2 maar verloren in Rotterdam met 7-2. Amsterdam had veel moeite met ADO. In Den Haag leidde de thuisploeg in de vijfde inning nog met 5-4 en pas in de zevende beurt viel de beslissing met 6-7. In de tweede ontmoeting werd het een benauwde 4-2. Lijstaanvoerder Neptunus liet zich niet verrassen door hekkensluiter RCH. De Rotterdammers wonnen zaterdag met 11-5 en gisteren met 2-6. Ze staan hierdoor weer gedeeld op de eerste plek.