Osteopaat helpt Robben

Zondag speelde Arjen Robben een goede wedstrijd voor Oranje. De geplaagde speler van Real Madrid was afgelopen jaren meer geblesseerd dan fit. De nieuwe trainer van Schalke 04, Fred Rutten, deelde een geheim met Robben. Het geheim is een Limburgse osteopaat.

Rutten had in zijn voetbalcarriere last van heupslijtage. De oefenmeester tipte de behandeling aan de vader van Robben. "Die osteopaat trok meteen de conclusie dat mijn rug en wervelkolom op zeker acht tot tien plaatsen vast zaten. Hij heeft de boel losgemaakt", vertelt de rappe aanvaller. "Bij het tweede consult zaten er nog vijf tot zes wervels vast, daarna drie tot vier en een paar weken terug, bij de laatste check voor de EK-voorbereiding, waren het er nog maar één of twee. Tussendoor heeft hij ook nog mijn enkel die vastzat losgemaakt."

De pech van de speler was geen stom toeval en dat was fijn om te weten. Met de behandeling zal de blessureleed behoorlijk af gaan nemen. De rol van de osteopaat is groot hierin. "Ik heb bijvoorbeeld geleerd hoe je voelt dat je bekken niet helemaal recht staat en er stijfheid in de rug ontstaat. Er komen geen pillen of zalfjes aan te pas. De enige crème die ik gebruik, is voor mijn gezicht."