Moyes kijkt uit naar duel tegen AZ

David Moyes, trainer van Everton, kijkt uit naar donderdagavond. Dan neemt zijn ploeg het namelijk op tegen AZ, wat tevens de laatste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Cup is. De Engelsen verloren gedurende de groepswedstrijden nog geen enkel duel.

"Ik ben een jonge trainer, terwijl Louis van Gaal al een fantastische carrière achter de rug heeft," liet Moyes weten, nadat hem werd gevraagd wat hij van de oefenmeester van AZ vond. "Ik zie er erg naar uit om voor het eerst tegen Van Gaal te spelen. In de Engelse competitie heb ik ook al tegen grote managers als Arsène Wenger, José Mourinho en Alex Ferguson gespeeld. Dat ging niet altijd even goed. Hopelijk tegen Van Gaal wel."

Everton wist de eerste drie wedstrijden in de groepsfase van de UEFA Cup in winst om te zetten. Bovendien verloren de Engelsen de laatste twaalf wedstrijden niet. "En het zou mooi zijn als we ook het vierde groepsduel in de UEFA Cup winnen," aldus Moyes. "We zijn bezig aan een goede reeks waar we erg trots op zijn. Maar tegelijkertijd zitten we nu ook in een hectische periode met zware competitiewedstrijden in het vooruitzicht tegen Arsenal, Manchester United en Bolton Wanderers."

Moyes treedt donderdagavond zonder een aantal vaste krachten aan. Mikel Arteta, Tim Cahill, Joseph Yobo, Tim Howard en clubtopscorer Aiyegbeni Yakubu bleven namelijk achter in Liverpool. "Wellicht zal ik daarom sommige jonge jongens een kans geven", was de reactie van de oefenmeester.