Renault werkt aan elektronica voor 2008

Gisteren, op de eerste testdag op het circuit van Monza, heeft het team van Renault F1 heeft vooral gewerkt aan de elektronische systemen voor 2008. Testrijder Nelson Piquet Jr. kwam voor de Franse renstal de baan op en reed de achtste tijd.

"De wagen voelde niet echt anders aan. De auto was alleen iets minder voorspelbaar en een tikje lastiger te besturen. Dat maakte het moeilijk om consistent te rijden, maar volgens mij vond ik al snel een goed ritme. We hebben met name gewerkt aan het aanpassen van de set-up aan de nieuwe configuratie voor 2008. Het was alles bij elkaar een goede dag. We hebben veel gedaan gekregen", aldus Piquet Jr.

Christian Silk, de testingenieur van Renault, zei dat het een productieve dag was. "We hebben keihard gewerkt tijdens onze eerste testdag in de 2008-configuratie en we hebben veel interessante data verzameld. De auto was betrouwbaar en de nieuwe elektronische systemen werkten probleemloos. Laat in de middag besloten we vast te beginnen met de voorbereidingen op de race van volgende week, aangezien de omstandigheden op de baan vanaf woensdag mogelijk zullen verslechteren."