Klöden: "Ik zal er staan voor Jan"

Andreas Klöden werd vorig jaar knap tweede achter Lance Armstrong in de Tour de France. Toch zal de Duitser deze zomer niet voor zijn eerste Tourzege gaan. Kloden stelt namelijk alles in het werk om Der Jan aan de zege te helpen.

"Ik weet dat ik een goede Tour kan rijden, en ik zal er 100% staan voor Jan. Ik ben ervan overtuigd dat we binnen vijf weken met een super gemotiveerde en competitieve ploeg aan de start zullen staan van de Tour", vertelde de renner van T-Mobile tegen Cyclingnews.

Klöden won twee dagen geleden na een lange rustpauze van een maand de vijfde etappe in de Bayern Rundfahrt. "Door deze overwinning heb ik het bewijs dat ik op de goeie weg ben om in vorm te zijn in de Tour. Deze pauze werpt nu zijn vruchten af. Ik ben ervan overtuigd dat mijn vorm nu alleen maar kan groeien", aldus de Duitser.

De ploegleiding van T-Mobile was dan ook erg in haar nopjes met de verrichtingen van één van haar toprenners. "Het was absoluut de juiste beslissing om Andreas een maand lang niet te laten koersen. Hij heeft intensief getraind en nu kan je zien dat het wat oplevert", zei sportdirecteur Mario Kummer.