"Button’s laatste seizoen bij BAR"

De hele zaak rondom de tweede benzinetank van BAR kan nog wel eens extra nadelige gevolgen hebben voor het team. Het team zal waarschijnlijk zijn eerste rijder Jenson Button kwijtraken.

Button heeft voor het begin van dit seizoen al een rechtszaak achter de rug omdat hij onder contract stond bij voormalig werkgever Williams en het team van BAR. Button moest toen toch voor BAR blijven rijden maar heeft wel een clausule in zijn contract waardoor hij naar een ander team kan als hij niet genoeg punten heeft gehaald in 2005.

Button reageerde vandaag op nieuwe geruchten dat hij in 2006 voor het team van Williams gaat rijden. Hij weigerde om de berichten te ontkennen dat hij na dit seizoen bij BAR vertrekt. "Maar ik mag er verder niks over zeggen."

Wel ontkende de coureur dat de schorsing van BAR van invloed zal zijn op de keuze die hij maakt. "Dat zou ik nooit doen. Ik vertrouw iedereen die in deze zaak is betrokken." Verder verklaarde de Brit dat hij later deze maand op de Nurburgring zou gaan bewijzen dat de snelheid van de BAR’s niet door vals spelen komt.