Schorsing kost BAR miljoenen

Teambaas Nick Fry voorspelt dat de schorsing van BAR Honda het team minstens zeven miljoen euro zal gaan kosten. Sponsorcontracten bevatten vaak boeteclausules voor dit soort gevallen. Tevens is de toekomst van Jenson Button bij het team door de straf onzeker geworden.

Vooral het missen van de Grand Prix van Monaco zal BAR veel geld kosten. De afwezigheid van het team tijdens de beroemdste Formule 1-race betekent het gemis van miljoenen euro's aan sponsorinkomsten. Fry: "Ik heb nog niet uitgerekend hoeveel het zal gaan bedragen, maar ik kan met zekerheid zeggen dat het boven de zeven miljoen euro zal gaan uitkomen."

Tevens zal het door de schorsing voor het team moeilijk worden om Button te behouden voor 2006. Een clausule in het contract dat de Engelsman met BAR heeft, zou de Engelsman bevrijden van het contract als hij op een bepaald punt in het seizoen minder dan een gesteld aantal punten heeft behaald. Hij heeft nu nog nul punten gescoord, waardoor de optie om volgend jaar bij Williams te rijden een stuk reëeler wordt.