Ralf lichtgewond na zware crash

In de tiende ronde van de Grand Prix op Indianapolis knalde Ralf Schumacher op het rechte stuk hard achterwaarts tegen de betonnen muur. Hij kon niet op eigen kracht uit de auto komen en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Het letsel bleek achteraf erg mee te vallen. Uit onderzoek in het ziekenhuis is gebleken dat Ralf slechts kneuzingen heeft overgehouden aan de klap. Wel zal de Duitser de nacht ter observatie in het ziekenhuis doorbrengen.

Over de oorzaak van het ongeluk is nog geen duidelijkheid. Een eerste onderzoek lijkt erop te wijzen dat de linkerachterband beschadigd was. Dit is dan waarschijnlijk veroorzaakt doordat Ralf over puindeeltjes is gereden die zijn blijven liggen na eerdere crashes.

Ook Michael Schumacher was opgelucht dat zijn jongere broer het goed maakt. "Volgens mijn informatie gaat het goed met Ralf. Dat is het enige dat belangrijk is," zo meldde de regerend wereldkampioen na zijn 78ste overwinning. "Toen ik Ralf in de auto zag zitten, vreesde ik al dat hem iets echt ernstigs was overkomen."