Rous kopman bij Boulangere

Ook Brioches La Boulangere heeft zijn ploeg bekend gemaakt voor de komende Tour de France. Langzaam aan stromen alle ploegen binnen

Didier Rous werd ook dit jaar Frans kampioen, en is derhalve ook de kopman van de Franse Brioches La Boulangère ploeg. In het hooggebergte komt deze ervaren Fransman meestal te kort, maar toch is hij bijna altijd goed voor een top 20 positie vanwege zijn sterke tijdritten en zijn mentale kwaliteiten.

Sylvain Chavanel is de kopman in het hooggebergte. Vorig jaar werd er veel van hem verwacht, maar kon hij het niet waar maken. Dit jaar wellicht wel.

Ook sprinter Damien Nazon is door ploegleider Bernaudeau aangewezen voor de Tour de France. Nazon rijdt altijd de Tour uit, en sprint bijna altijd mee voor de plaatsen 6-15. Een echte topsprinter is het niet.

Afwezigen zijn o.a. Emmanuel Magnien (de sprinter) en Frank Bouyer. De volledige selectie bestaat dan ook uit deze 9 Fransen.

Sylvain Chavanel, Didier Rous, Walter Beneteau, Anthony Geslin, Maryan Hary, Damien Nazon, Franck Renier, Jerome Pineau en Thomas Voeckler. Reserve is Jimmy Engoulvent.