Wilson uit ziekenhuis

Na Rubens Barrichello heeft HANS een tweede slachtoffer veroorzaakt, deze keer was het de beurt aan Justin Wilson. De teamgenoot van Jos Verstappen had zoveel last van zijn Head And Neck Support dat hij de race voortijdig moest staken.

Scapa en trance_fan wisten ons vandaag het volgende te melden:

Wilson heeft vandaag het ziekenhuis in Kuala Lumpur verlaten. Hij viel zondag uit met verlammingsverschijnselen in zijn arm. "Een scan heeft uitgewezen dat er van blijvend letsel geen sprake is", aldus een zeer opgeluchte Wilson. "Ik voel me redelijk goed. Ik heb een paar pijnstillende injecties gekregen en mij is opgedragen om het de komende dagen rustig aan te doen."

Paul Stoddart, Wilson's teambaas, wijtte de (tijdelijke) verlamming aan een verkeerd geplaatste HANS systeem, het systeem dat de hoofd en de nek van de coureur moet beschermen tijdens een crash. Een zenuw in zijn hals zou juist door dit beschermsysteem bekneld zijn geraakt. "Hij had helemaal geen gevoel meer in zijn arm", aldus Stoddart.

Wilson en Barrichello zijn niet de eerste coureurs die hun twijfels (en blessures) over het systeem hebben uitgesproken. Bij Wilson weegt mee dat door zijn lengte het extra moeilijk is om een goed passend systeem te maken.

Rubens Barrichello mocht de Maleisische GP overigens zonder het HANS systeem rijden, want de Braziliaan weet zijn ongeluk tijdens de GP van Australië aan dit systeem.