F1: Uitslag Grand Prix van Singapore

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Singapore op zijn naam geschreven. De Britse McLaren-coureur bleef de verrassende Toyota van Timo Glock en de Renault van Fernando Alonso voor. Klassementsleider Jenson Button werd vijfde.

De Grand Prix van Singapore ging van start met Lewis Hamilton van poleposition en Nick Heidfeld vanuit de pitstraat. De beste start was voor Hamilton, voor Nico Rosberg en Vettel. Webber werd gepasseerd door Fernando Alonso, maar pakte de Spanjaard enkele bochten later terug, waarna de Renault-rijder nog een plaats aan Timo Glock verloor. Ook beide Brawn GP's wisten plaatsen te winnen.

Beide Force India's waren in de aanval en met name Vitantonio won enkele plaatsen. De eerste uitvaller van de dag kwam al na drie ronden toen Romain Grosjean zijn Renault door remproblemen in de pits parkeerde. Hamilton liep vooraan snel weg bij het veld, behalve bij Rosberg en Vettel die aan konden haken. Wel leek de McLaren een probleem met KERS te hebben.

Webber verloor door een beslissing van het team in de zesde ronde twee plaatsen aan Glock en Alonso. Dit was vanwege het onreglementair inhalen van Alonso in de eerste ronde. Alguersuari hield op plaats veertien iedereen die er achter lag op. De Spanjaard reed drie seconden per ronde langzamer dan de man voor hem. Kimi Räikkönen wist na een foutje van Sébastien Buemi na elf ronden de Toro Rosso te passeren.

Na zeventien ronden was Vettel de eerste in de pits. De Duitser kwam op plaats zeven de baan op, net achter Rubens Barrichello. Rosberg kwam een ronde later binnen en bij het verlaten bij de pits ging de Duitser wijd en op knullige wijze over de kerbs en over de witte lijn. Hij hield er een drive-through-penalty aan over. Hamilton ging na twintig ronden naar de pits en behield de leiding. In dezelfde ronde verremde Adrian Sutil zich bij een poging om Alguersuari in te halen. De Duitser ging in de rondte en reed bij het wegrijden tegen de onfortuinlijke Nick Heidfeld aan die met schade uitviel. De safety car kwam de baan op.

Alguersuari maakte achter de safety car een pitstop, maar reed te vroeg weg, waardoor de tankslang nog in de auto bleef zitten. Grote winnaar van de situatie werd Heikki Kovalainen die doorschoof naar plaats zeven. Webber viel terug naar plaats negen. Sutil werd door het team naar binnengehaald en viel na 24 ronden uit.

Een ronde later kwam de safety car binnen en werd het veld weer losgelaten. Verschillende rijders keken of ze in konden halen, maar inhaalpogingen werden niet gedaan. Rosberg loste eindelijk zijn straf in en kwam als veertiende achter Jarno Trulli terug de baan op. Halverwege de race ging Hamilton aan de leiding voor Vettel en Glock.

Waar de voorste twee binnen een seconde lagen was het daarachter Glock die langzaam dichterbij kwam, maar lang duurde dit niet. Hamilton en Vettel verhoogden hun tempo zonder fouten te maken. Met nog 22 ronden te gaan ging de Red Bull-coureur naar binnen en kwam als zevende terug op de baan. Hij kreeg echter een drive-through-penalty voor te snel rijden in de pitstraat. De Duitser kwam als negende weer de baan op.

Teamgenoot Webber maakte met zeventien ronden te gaan een lange laatste pitstop, omdat de rem rechtsvoor het leek te kunnen gaan begeven. Een ronde later ging de Australiër door een falende rem de bandenstapels in en viel uit. Hamilton ging meteen de pits in en kwam als tweede achter Alonso de baan op. Met dertien ronden te gaan gaven beide Toro Rosso-coureurs tegelijk op.

Beide Brawn-rijders waren aan het stampen om verloren tijd goed te maken. Button kwam bij zijn laatste stop voor Barrichello als vijfde weer de baan op. Her en der ontstonden met zes ronden te gaan nog gevechten op de baan. Button achtervolgde Vettel voor plaats vier en Robert Kubica had op plaats acht Kazuki Nakajima en Räikkönen achter zich aan.

Beide Brawns kampten met remproblemen en moesten het rustig aan doen. Uiteindelijk werd Hamilton eerste, voor Glock en Alonso. Vettel werd vierde, voor Button, Barrichello, Kovalainen en het laatste punt was voor Kubica.