Codemasters komt met Formule 1 games

Codemasters komt dit jaar nog met een Formule 1 game op de markt. De eerste titel, F1 2009, komt dit najaar uit voor de Wii en PSP en moet een authentieke en toegankelijke weergave bieden van het huidige Formule 1 seizoen. De ontwikkelaar en uitgever verwierf vorig jaar de rechten en is bekend van verschillende racegames, zoals de welbekende Colin McRae serie, de Micro Machines serie en Race Driver: GRID.

Codemasters heeft verder laten weten dat ze in de loop van 2010 met een nieuwe Formule 1 game komen voor PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Deze wordt ontwikkeld met behulp van de EGO Engine-technologie die eveneens verantwoordelijk is voor Race Driver: GRID.

Rod Cousens, CEO van Codemasters vertelt:

“FORMULE ÉÉN is het hoogtepunt van de motorsport. Voor velen is het een manier van leven en het enthousiasme groeit met de dag. We produceren nu een reeks games met passie, glamour en spanning die de fans echt verdienen en wij weten hoe we dit moeten doen. F1 2009 is nog maar het begin van iets heel speciaals voor Codemasters en wordt de nieuwe maatstaf voor de high definition-versies die volgen in de loop van 2010.”

F1 2009 moet een volledig Formule 1 seizoen in arcade-stijl gaan bieden. Hulpmiddelen voor bestuurders zijn volledig aan te passen door individuele spelers, zodat zowel beginners als gevorderden hun auto op de weg kunnen houden. In de PSP-versie van de game kunnen spelers draadloos tegen elkaar racen.