Naakte man bungelt op kerkhof, gezin geschokt

Bezoekers van een landelijk gelegen kerkhof, moeten onlangs hebben gedacht in het decor van een horrorfilm te zijn beland. Terwijl een man met zijn gezin in alle rust een graf wilde bezoeken, trof hij een dode man aan, bungelend aan een boom met een strop om zijn nek. De polsen van het lijk waren aan elkaar getapet met Duct tape, en ook zijn ogen bleken dichtgeplakt.

Het bleek de harde werkelijkheid op een begraafplaats in de Amerikaanse staat Kentucky (bekend van de kip). Twee weken geleden trof een man het bungelende lijk aan. Naast de getapete handen en ogen, was er nog iets vreemds aan het lichaam. Op de borstkas van de 51-jarige Bill Sparkman stond namelijk met vilstift het woord 'fed' (gevoed) geschreven.

Over de ware toedracht tasten de autoriteiten nog volledig in het duister. Of het moord, zelfmoord of slechts een ongeluk was, moet een autopsie uitwijzen. Jerry Weaver van Fairfield, Ohio die het lijk vond weet het echter wel zeker. "Het is moord", verzekerde hij de pers gisteren. "Geen twijfel over mogelijk."

Weaver was op 12 september samen met zijn vrouw en dochter op de begraafplaats om enkele familiegraven te bezoeken. Ineens stuitte het gezin op het gruwelijke tafereel. "Het enige wat hij droeg, waren een paar sokken", aldus een nog immer verbijsterde Weaver. "Het heeft drie of vier nachten geduurd voor ik weer een beetje goed kon slapen. Mijn twintigjarige dochter sliep zelfs bij ons op de slaapkamervloer."