Borsato: faillissement niet te voorkomen

Marco Borsato heeft weinig hoop dat zijn managementbureau The Entertainment Group (TEG) nog voor een faillissement te behoeden valt. "In mijn optiek gaan we het gewoon niet redden", zei Borsato vandaag in een interview met De Telegraaf.

Het entertainmentbedrijf met een grote artiestenstal vroeg eergisteren uitstel van betaling aan bij de rechtbank in Amsterdam. De rechtbank heeft een bewindvoerder aangesteld. Theoretisch gezien betekent dat niet dat het bedrijf automatisch op een faillissement afstevent, maar de zanger en aandeelhouder vreest dat een faillissement niet meer valt te voorkomen.

Over de schuldvraag wil Borsato, die naar eigen zeggen nog maar drie weken op de hoogte is van de financiële malaise, nog niet nadenken. "Ik wil niemand zwartmaken."

Borsato laat weten hard te werken aan een reddingspoging voor de reeks concerten van Symphonica in Rosso met Diana Ross. "Ik kan het niet verkroppen dat 70.000 mensen een kaartje hebben gekocht voor een concert dat vervolgens niet doorgaat. Wellicht kan ik zelf een stukje van de sleutel zijn om het probleem op te lossen. Daar werken we nu hard aan", aldus de artiest.