Advocaat ontslagen bij Zenit St. Petersburg

Dick Advocaat mag zich niet langer trainer van Zenit St. Petersburg noemen. De Russische ploeg heeft de Nederlander, vanwege tegenvallende resultaten, de laan uitgestuurd.

Zenit St. Petersburg behaalde tot dusver 24 punten uit zeventien wedstrijden, wat in de ogen van de directie veel te weinig is. In 2008 pakte de Russen nog de nationale Super Cup, de UEFA Cup en de UEFA Super Cup. Daarnaast werd in 2007 ook nog het landskampioenschap in de wacht gesleept.

Het huidige contract van Advocaat liep na dit seizoen af, omdat de trainer daarna als bondscoach van België aan de slag zou gaan. "Nadat Advocaat besloot in België te gaan werken, zijn de resultaten helaas minder geworden", liet het bestuur van Zenit St. Petersburg in een verklaring weten.

Daarnaast kwam Advocaat ook nog in botsing met Igor Korneev, sportief directeur van de Russische ploeg. Hij zou, zonder medeweten van de Nederlander, Alessandro Rosina hebben aangetrokken. Dit zou zijn positie als oefenmeester geen goed hebben gedaan.