Albert Verlinde doet aangifte tegen BNN

Albert Verlinde heeft vandaag namens hemzelf en zijn man, VVD-politicus Onno Hoes, bij de politie aangifte gedaan van inbreuk op hun privacy. De tv-presentator sleept presentatoren Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink alsmede jongerenomroep BNN voor de rechter.

Zij hebben hem de afgelopen dagen afgeluisterd. Dat gebeurde via een zender in een door BNN aan Verlinde uitgereikte prijs.

Sophie Hilbrand overhandigde het Gouden Oor vrijdag in de uitzending van RTL Boulevard aan Verlinde, de showbizzdeskundige van het entertainmentprogramma. Hilbrand deed dat namens het BNN-programma VOC (Verbond van Ongeleide Correspondenten), waaraan zij zelf meewerkt.

De tv-presentatrice gaf toen aan dat Verlinde het Gouden Oor kreeg, omdat hij zijn oor altijd zo goed te luister legt. In werkelijkheid, zo bekende BNN gisteren aan Verlinde, bevatte de prijs afluisterapparatuur. "Dit overstijgt een grap", zei Verlinde donderdag na zijn bezoek aan de politie.

Het programma VOC wordt vrijdagavond uitgezonden, maar het is nog niet duidelijk wat BNN precies met de getapete gesprekken gaat doen.