Hofland wilde voorgoed stoppen met voetbal

Feyenoordspeler Kevin Hofland heeft vorig seizoen overwogen om te stoppen met profvoetbal. In een interview met het AD vertelt hij openhartig over wat hem de afgelopen twaalf maanden allemaal is overkomen. "Ik heb overwogen te stoppen, voorgoed", zegt de Limburger. Hofland werd vorig seizoen door fans en media als een van de hoofdschuldigen bestempeld voor het ontslag van trainer Gertjan Verbeek.

Reden daarvoor waren de bedreigingen aan zijn adres. Hofland was immers één van de 'klokkenluiders' die het vertrek van coach Gertjan Verbeek initieerden. Dat viel bijzonder slecht bij de fans. "Iemand moest zijn verantwoordelijkheid nemen. Op dat moment was ik dat, omdat ik vond dat het niet anders meer kon. Ik heb gehandeld in het belang van de club en in het belang van de spelers. Ik ben iemand die zich dingen aantrekt, die betrokken is", legt hij uit.

"De reactie van de supporters kon en kan ik heel goed begrijpen", gaat hij verder. "Zelf zou ik ook zo hebben gereageerd, denk ik. Wij presteerden niet, klaar. Dan hebben supporters recht op hun woede." De bedreigingen die hij daarna ontving kon de voormalig international echter niet verkroppen. "Ja, ik ben wel bang geweest", zegt hij. "Niet om mezelf, maar wel om mijn gezin. Er zijn dagen geweest dat ik mijn kinderen liever niet naar school had laten gaan. Het voelde onveilig om hen alleen te laten. Die bedreigingen kwamen thuis binnen op ons privé-nummer. Dan komen ze dichterbij dan je lief is."

"Ik heb overwogen te stoppen, voorgoed. Dat was een serieuze gedachte, geen korte oprisping. Ik heb mezelf meerdere keren afgevraagd of dit het allemaal wel waard was. Het gaat wel om je kinderen, hè. Voor kritiek of frustratie ben ik nog nooit weggelopen, maar dit ging vele malen verder." Tot twee keer toe werden Hofland en zijn gezin thuis bedreigd, telefonisch en anoniem. Het betekende de zwaarste periode uit zijn nu twaalf jaar durende carrière in het profvoetbal. "Ook omdat er veel onwaarheden zijn verteld en geschreven. In de media ben ik doelbewust beschadigd, terwijl ik me altijd netjes en open heb opgesteld naar de pers. Maar van medespelers en familie om me heen heb ik steeds alle steun gehad. Zij wisten hoe het echt zat. Als ik het nu allemaal opnieuw zou moeten doen, zou ik het precies hetzelfde doen."

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.