Egyptische voetballers beroofd door prostituees

Spelers van de Egyptische nationale voetbalploeg zijn na hun zege op wereldkampioen Italië bij de Confederations Cup mogelijk beroofd door prostituees. Dat meldt de Zuid-Afrikaanse krant City Press vandaag.

Na de overwinning met 1-0 vierden de Egyptische voetballers donderdag met meerdere schaars geklede dames feest tot diep in de nacht, zo meldt de krant op basis van videobeelden. De prostituees zouden onder meer portemonnees hebben meegenomen.

Het verhaal dat de hotelkamers met geweld zijn opengebroken door criminelen wordt daarmee in twijfel getrokken. De beroving van de Egyptenaren zorgde voor veel ophef. Met het oog op het wereldkampioenschap van volgend jaar is de veiligheid in Zuid-Afrika namelijk een punt dat veel deelnemers zorgen baart. Het Protea Hotel Wanderers maakte vrijdag bekend dat het samen met de politie de zaak tot op de bodem zou uitzoeken.

Een woordvoerder van de politie heeft al laten weten dat de deuren van de hotelkamers niet zijn geforceerd en dat niets wijst op inbraak.


Egyptische voetballers beroofd door prostituees  (foto: DAG)