Ten Napel gaat nog één jaar door

Er is goed nieuws voor de fans van Evert ten Napel. Eind maart maakte de commentator bekend met pensioen te gaan, maar de Drent gaat nu toch nog een jaar door.

"Ik heb een voorstel van de NOS gekregen, waarin het er in grote lijnen op neer komt dat ik per weekeinde van één wedstrijd verslag ga doen," liet Ten Napel in een reactie weten. "Ook zal ik me nog met wintersport gaan bezighouden."

Ten Napel gaf nog wel toe eerst overleg te voeren met zijn vrouw. "Ik moet nog wel even met de 'directie' thuis overleggen. Het zal er toch op neer komen dat ik bijna ieder weekeinde aan het werk ben. Alleen op zaterdag én zondag op pad, dát ga ik niet meer doen."

De 65-jarige commentator maakte wel duidelijk dat het zijn laatste tv-seizoen bij de publieke omroep zal zijn. Ten Napel zou op het WK voetbal van 2010 afscheid kunnen nemen, maar hier is hij vooralsnog niet op ingedeeld. "Ik zou het wel heel graag willen. Na de loting voor het WK blijft misschien dat er nog iemand extra nodig is. Misschien blijkt dan dat ik nog bruikbaar ben in een soort van vrije rol."

Ten Napel besloot met de woorden: "En dat hoeft dan niet meer bij wedstrijden van het Nederlands elftal daar in Zuid-Afrika. Stuur mij maar lekker naar een buitenoord. Naar speelstad Nelspruit voor Zimbabwe tegen de Solomon Eilanden... Dat lijkt me wel wat."

Met dank aan borisz voor de tip op het FOK!forum!

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.