Paparazzi maken school Meg Ryans kids gek

Het lijkt af en toe wel een circus rondom de First Presbyterian Nursery School in Santa Monica, Los Angeles. Actrices Meg Ryan en Jennifer Garner sturen hier hun kinderen elke dag naartoe, wat dagelijks een zwerm paparazzi tot gevolg heeft.

Nou zaten er wel vaker kinderen van sterren op deze school, maar zo’n gekkenhuis als nu is het nog nooit geweest. Dertig ouders van andere kinderen hebben inmiddels klachtenbrieven gestuurd, meldt tv-zender KTLA.

Volgens de ouders veroorzaken de camera’s een chaos op straat, met paparazzi die als gekken door de buurt rijden. Hun kinderen worden bang van de hordes fotografen. Minstens één familie zegt verbaal te zijn aangevallen door een fotograaf.

"We zagen ouders die letterlijk door een cameralens aan de kant werden geslagen", zegt Geoffrey Blake, een van de ouders.

Een ambtenaar heeft inmiddels gezegd dat de gemeente gaat onderzoeken welke maatregelen genomen kunnen worden tegen fotografen die kinderen lastig vallen. Hij noemt de situatie ontoelaatbaar.