Rouvoet sluit Wilders niet uit

Hoewel fractievoorzitter André Rouvoet van de ChristenUnie het eerder nog ondenkbaar achtte om met de PVV van Geert Wilders te regeren, sluit hij een samenwerking niet meer uit. Volgens het Nederlands Dagblad bleek dit eergisteren tijdens de jaarlijkse vriendendag van de partij.

Vorige maand nog was Rouvoet helder. Een samenwerking met de PVV was ondenkbaar, zei hij in een interview in het Finacieele Dagblad: "Gelet op het programma en het profiel, gevoegd bij de toon en manier van optreden van de PVV, lijkt me een coalitie waarvan ChristenUnie en PVV deel uitmaken eerlijk gezegd ondenkbaar."

Volgens het Nederlands Dagblad is de leider van de ChristenUnie daar op teruggekomen. Rouvoet zou op de vraag of samenwerking met Wilders mogelijk is het volgende geantwoord hebben: "Ik denk het niet. Natuurlijk ga je bij coalitiebesprekingen kijken wat er mogelijk is." Wel zou het volgens Rouvoet een kort gesprek worden als de PVV niet verandert.

Een woordvoerder van Rouvoet meent dat er sprake is van een misverstand. De krant zou Rouvoet verkeerd begrepen hebben. Volgens de ChristenUnie is een samenwerking met de PVV nog altijd ondenkbaar.

De ChristenUnie vindt wel dat het ongepast is om samenwerking met andere partijen uit te sluiten. Zeker voor kleine partijen. Rouvoet vindt de verschillen tussen ChristenUnie en PVV erg groot.