"Jongens moeten vaker seks weigeren"

Jongens zouden vaker nee moeten zeggen tegen seks. Dat zei staatssecretaris van Volksgezondheid Jet Bussemaker vandaag in een lezing op de Universiteit Utrecht. Volgens de staatssecretaris moeten de jongens nog te vaak voldoen aan het beeld van de man die stoer is als hij met veel meisjes het bed deelt.

Bussemaker wil dat jongens meer geholpen worden om seksuele druk van hun omgeving te kunnen weerstaan. De staatssecretaris bekritiseerde ook de dubbele moraal. Volgens de moraal zijn jongens met veel seks stoer, maar meisjes met veel seks een hoer. Een recent onderzoek wijst uit dat veel Nederlanders hier zo over denken.

Update 20:13

De Telegraaf meldt ook nog dat Bussemaker niet te snel in paniek wil raken door meisjes die zich 'uitlenen' aan jongens door bijvoorbeeld breezers ervoor terug te vragen. Een recent onderzoek toont aan dat zogenaamde ruilseks de laatste jaren nauwelijks is afgenomen. De staatssecretaris wil niet weglopen voor eventuele nieuwe seksuele problemen. Tevens wil Bussemaker graag een aparte aanpak voor loverboys.