Britten willen verkiezingen na schandaal

De Britse premier Gordon Brown heeft vandaag gezegd dat vervroegde verkiezingen er voorlopig niet in zitten om "chaos” te voorkomen. De oppositie wil verkiezingen vanwege het declaratieschandaal waar de Britse parlementariërs in verzeild zijn geraakt.


Volgens Brown is het niet slim om middenin een recessie een nieuwe stemronde te houden. De oppositie claimt echter dat Brown bang is de verkiezingen te verliezen. Volgens David Cameron, de leider van de Conservatieve Partij, zijn verkiezingen de enige manier om een nieuwe start te maken na het schandaal.

Gisteren kostte het declaratieschandaal de kop van Michael Martin, de voorzitter van het Lagerhuis in Londen. Eerder moesten parlementariër Andrew MacKay en voormalig staatssecretaris Elliott Morley het veld ruimen.

De Britse belastingbetalers zijn woest over de exorbitante declaraties. Ze hebben betaald voor badkuipstoppen, koekjes en kattenvoer. Maar ook voor onder meer porno, kroonluchters, luiers, taxiritjes naar de supermarkt en herstel van privétennisbanen.