Van Basten: "Moeilijke beslissing"

Om 17:00 uur begon er in de Amsterdam ArenA een persconferentie naar aanleiding van het vertrek van Marco van Basten. De oefenmeester gaf aan dat het toch nog een moeilijke beslissing was.

"Na een aantal dagen dubben heb ik besloten te stoppen bij Ajax," begon Van Basten de persconferentie. "Het is moeilijke beslissing geweest en heeft vooral te maken met de slechte resultaten van de afgelopen weken en de resultaten over het hele jaar. Dat hakt er in."

Van Basten ging verder met de woorden: "Ik wilde er wel voor gaan en was overtuigd dat het ging lukken, maar afgelopen zondag was opnieuw een forse teleurstelling. Als je het gevoel hebt dat er voldoende rek in de spelersgroep zit, kan je er nog mee doorgaan. Dit seizoen hebben we echter zeer wisselvallig gepresteerd."

Daarom dacht Van Basten dat hij niet de juiste man was om volgend seizoen bij Ajax verder te gaan. "Ik heb het niet het idee dat ik de kwaliteiten als coach heb om het volgend jaar anders te doen. Uiteindelijk dacht ik dat het beter was om te stoppen."

Rick van den Boog, algemeen directeur van Ajax, gaf ook nog een reactie en blikte vooral terug op de afgelopen uren. "Vanochtend maakte Van Basten aan de directie kenbaar te stoppen met zijn taken. En daarom zitten we nu dus ook hier."

Toch wilde Van Basten ook nog een compliment richting de spelersgroep maken. "Het was een prettige samenwerking met de mensen van de club en de spelers."

Kijk voor meer voetbalnieuws op FOK!sport!