KNVB beker: Uitslag FC Volendam - sc Heerenveen

FC Volendam is er niet in geslaagd om voor een enorme stunt in de KNVB beker te zorgen. In eigen huis ging de ploeg van Frans Adelaar met 2-0 onderuit tegen SC Heerenveen. De Friezen zullen op 17 mei de finale van het bekertoernooi tegen FC Twente spelen.

De eerste kansjes van de wedstrijd waren voor sc Heerenveen. Geert-Arend Roorda schoot over het doel en Danijel Pranjic lepelde de bal over het doel van de Volendammers, nadat keeper Jeroen Verhoeven te ver uit zijn doel kwam. Na tien minuten spelen kwamen de Friezen via Viktor Elm op voorsprong. De Zweed kon de bal ongehinderd in het doel werken. Direct na de aftrap kreeg Gerson Sheotahul aan de andere kant een kans, maar wist deze niet te verzilveren. Na een kwartier spelen liet Roorda weer van zich horen. Deze keer had hij de tweede treffer van de avond op zijn slof, maar schoot de bal uiteindelijk voorlangs. Vervolgens liet ook FC Volendam zich via Rowin van Zaanen een paar keer voor het doel van Hans Vonk zien.

In het tweede deel van de eerste helft probeerde FC Volendam wat initiatief te pakken en kwam zelfs een aantal keer in de buurt van het doel van Vonk. Zo waagde Yannick de Wit een poging, maar kwam niet tot scoren. SC Heerenveen liet het daar niet bij zitten en probeerde de druk weer op te voeren, wat in een aantal kansjes opleverde voor onder meer Gerald Sibon en Roorda. Vlak voor rust was Beerens dichtbij de tweede treffer. Keeper Verhoeven moest zelfs achteruit lopen, maar wist de poging onschadelijk te maken.

Aan het begin van de tweede helft oogde sc Heerenveen enigszins slordig. Toch was het Christian Grindheim, die de eerste kans van het tweede deel van de wedstrijd kreeg. Verhoeven zat er echter goed bij en wist erger te voorkomen. Vervolgens was Roorda dichtbij een treffer, maar maakte een actie teveel. Hierdoor kreeg de keeper van FC Volendam de gelegenheid de bal te pakken. Beide ploegen konden echter niet voorkomen dat het niveau steeds verder wegzakte. Dat was overigens niet te merken aan de supporters, die maar bleven zingen.

In het vervolg van de wedstrijd golfde het spel heen en weer. Zowel sc Heerenveen als FC Volendam wisten wat kansen te creëren, maar tot doelpunten kwam het echter niet. Inmiddels was 'supersub' Melvin Platje binnen de lijnen gekomen. Ook hij wist het verschil tot dan toe nog niet te maken. In de 76e minuut kreeg Roy Beerens bijna de gelegenheid om het duel te beslissen, maar Aaron Meijers verdedigde goed en wist dit te voorkomen. In de tegenstoot werkte Dominique van Dijk de bal in het zijnet, die niet veel later opnieuw een grote kans kreeg.

SC Heerenveen wist het duel in de slotfase alsnog te beslissen. Pranjic kreeg alle ruimte om naar het midden van het veld, ter hoogte van het strafschopgebied, te lopen en werkte de bal vervolgens achter doelman Verhoeven. Voor FC Volendam was het in elk geval de nekslag en spande zich nauwelijks meer in. Ook in de toegevoegde tijd leken beide ploegen het wel prima te vinden en voetbalden het duel uit.


Karakteristieken

FC Volendam - sc Heerenveen 0-2
10’ V. Elm 0-1
84’ Pranjic 0-2

Toeschouwers: 6.000
Scheidsrechter: Kuipers
Stadion: De Dijk, Volendam
Gele kaart: de Lange, de Wit (FC Volendam)

Opstellingen

FC Volendam: Verhoeven, Maynard, Schilder, Bakens (Yildiz/85), Koning, de Lange, Sheotahul, de Wit (Meijers/70), van Dijk, Tuyp (Platje/65), van Zaanen

sc Heerenveen: Vonk (Vandenbussche/45+1), Bak Nielsen, Dingsdag, Popov, Roorda, Grindheim, Svec, Pranjic, V. Elm, Beerens (Elyounoussi/87), Sibon (Paulo Henrique/80)

Kijk voor meer voetbalnieuws op FOK!sport !