Schutter talentenjacht eerder in de fout

De 44-jarige man die afgelopen vrijdagnacht bij café Laurenshof in Rotterdam Oosterflank een man doodschoot en drie andere mensen verwondde, is al eens veroordeeld voor poging tot doodslag. In maart 2006 probeerde hij al eens iemand te vermoorden waarvoor hij tot drie jaar celstraf waarvan een jaar voorwaardelijk werd veroordeeld.

Nadat hij zijn straf had uitgezeten in een gevangenis in Rotterdam, kwam hij in augustus 2008 vrij. Kort hierna werd hij door de politie opgepakt voor het stelen van een fiets. Vrijdagnacht schoot hij tijdens een talentenjacht de 46-jarige Terry Hoekman dood. Ook schoot hij de 41-jarige Marcel Hokke, die al sinds zijn kinderjaren in een rolstoel zit, in zijn been. Diens rolstoel en kleding zijn in beslag genomen voor onderzoek aldus de vader van Marcel. 

Bij de schietpartij vielen nog twee andere gewonden waaronder Richard die een kogel in zijn onderrug kreeg, Na de schietpartij werd de dader overmeesterd door een bezoeker van het café. De politie moest voorkomen dat hij werd 'gelyncht' door de cafébezoekers. 

Inmiddels is het café een soort van rouwcentrum geworden voor Terry Hoekman. Een meterslang spandoek dat zondag al in de Kuip hing, tijdens de wedstrijd Feyenoord – Heracles, hangt nu voor het café.

Op het forum is er ook een discussie over de schietpartij.