Voetbal: Uitslag Nederland - Schotland

Nederland heeft ook zijn vierde duel in WK-kwalificatiereeks gewonnen. Schotland werd met 3-0 verslagen.

De Schotten gingen niet zoals verwacht alleen maar verdedigen, maar probeerden ook af en toe aan te vallen. Nederland was echter duidelijk de betere ploeg en had ook verreweg het meeste balbezit. Het speelde echter ook slordig en veel passes kwamen niet aan. Kansen werden er in het eerste half uur door beide ploegen bijna niet gecreëerd. Alleen Arjen Robben was af en toe dreigend. De beste kans was zelfs voor Schotland toen Miller doorbrak, goed verdedigen van Joris Mathijssen voorkwam een doelpoging van de Schot. Na een half uur spelen kwam Nederland dan toch op voorsprong. Na een assist van Mark van Bommel vanaf de rechterkant was het Klaas-Jan Huntelaar die de 1-0 inkopte. Vlak voor rust kwam Nederland toch nog op 2-0. Een corner, genomen door Robben, werd perfect ingekopt door Robin van Persie.

Ook na rust begon Nederland goed. Een schot van Dirk Kuyt werd werd nog aangeraakt door een Schot en ging daardoor net naast. De hoekschop die hierop volgde leverde niks op. In de 74e minuut wisten de Schotten eindelijk de bal on het doel te krijgen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens duwen. Op de beelden was hier echter weinig van te zien. Enkele minuten later kreeg Nederland een penalty toen Huntelaar onderuit werd gehaald. Kuyt benutte deze en bracht de stand op 3-0. Daarna speelde Oranje het duel simpel uit.