Serena Williams beste tennisster van 2008

Serena Williams is uitgeroepen tot beste speelster van de WTA Tour van 2008. Dit werd tijdens het WTA-toernooi, dat in Miami wordt gehouden, bekend gemaakt. Het is overigens niet de eerste keer dat de Amerikaanse tennisster deze titel in ontvangst mag nemen. In 2002 gebeurde het haar ook al.

 

Vorig jaar slaagde Williams er in om de US Open op haar naam te schrijven. Ook op de toernooien van Bangalore, Miami en Charleston was ze uiteindelijk de beste. Daarnaast wist ze de eerste plaats op de wereldranglijst te heroveren.

Dinara Safina nam de prijs in ontvangst voor meest verbeterde speelster. Mede dankzij overwinningen in Berlijn, Los Angeles, Montreal en Tokio klom de Russin op van de vijftiende naar de tweede plaats op de WTA-ranking. Bovendien was ze op Roland Garros, de US Open en de Olympische Spelen verliezend finaliste.

De prijs voor beste comeback ging naar Jie Zheng en Caroline Wozniacki werd uitgeroepen tot nieuwkomer van het jaar. Verder kregen Cara Black en Liezel Huber een prijs voor het beste dubbelteam.

Bovendien mochten alle speelsters hun stem uitbrengen op de meest sportieve tennisster van het jaar. Deze prijs ging uiteindelijk naar olympisch kampioene Elena Dementieva. Ana Ivanovic werd in het zonnetje gezet voor haar werk voor Unicef en de toernooien van Stuttgart en Bali waren volens de tennissters de meest favoriete toernooien.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.