Illegaal klust bij Belgische politie

Een illegaal bij onze zuiderburen verblijvende man is op een opmerkelijke manier tegen de lamp gelopen. De beste man was namelijk doodleuk bezig het politiebureau van het Belgische Sint-Joost-ten-Node te verven.

De politie kreeg dinsdag de illegaal in het oog, omdat deze zijn auto op het binnenterrein had geparkeerd. Op de binnenplaats mogen normaal alleen politieauto's staan, dus besloten agenten even navraag te doen omtrent de auto.

Al gauw bleek dat de eigenaar van de auto een 31-jarige Braziliaan was. De schilder werd door een schildersbedrijf ingehuurd om het politiebureau van een nieuw verfje te voorzien. Toen de man naar zijn papieren werd gevraagd, overhandigde hij de agenten valse documenten.

Hierop besloot de politie de woning van de man overhoop te halen. Toen hier het originele paspoort boven water kwam, was het al snel duidelijk dat de man illegaal in België verbleef. Indien de werkgever wel wist dat de man illegaal was, dan kan het schildersbedrijf een rechtszaak tegemoet zien.