Obama: liever geen stropdas

Obama draagt liever geen stropdassen als het niet nodig is. Deze formele regel heeft de versgebakken president dan ook afgeschaft in het Witte Huis. De 47-jarige vindt meerdere zaken die door zijn voorgangers ingesteld werden veel te streng. Zo weet de New York Times te melden dat hij de kledingvoorschriften wil versoepelen. Op zijn eerste dag in het Witte Huis werd Obama al zonder zijn colbertje op de gevoelige plaat vastgelegd.

Dat laatste zou te maken kunnen hebben met de temperatuur in het Witte Huis. Obama mag de kachel graag opstoken volgens een van zijn adviseurs: "Hij heeft een hekel aan kou, maar het is daar binnen zo warm dat je er orchideeën kunt laten groeien". Na het colbertje is nu de beurt dus aan de stropdas. Zijn assistenten zijn nog niet helemaal gewend aan de nieuwe kledingcodes; op de eerste vergadering was men gevarieerd gekleed van spijkerbroek tot pak.

Ook het werkschema van Obama is anders ingedeeld. Bush begon zijn werkdag om zeven uur in de ochtend, Obama begint wel om kwart voor zeven maar dan met fitness, gewichtheffen en conditietraining. Hierna ontbijt hij met zijn gezin en helpt mee, zodat zijn dochters Malia van 10 en Sasha van 7 naar school kunnen. Omdat de woon-werkafstand maar 30 seconden lopen is, is het ook geen probleem voor Obama om het avondmaal samen met zijn gezin te gebruiken. Na het eten werkt hij nog tot ongeveer tien uur door op zijn kantoor.