Roland Koopman heeft hoogste IQ

RTLZ-presentator Roland Koopman is de winnaar van de negende IQ Test van BNN. Van alle BN'ers trok hij met een score van 122 aan het langste eind. Hij versloeg daarmee deelnemers als acteur Huub Stapel (117), TMF-vj Saar Koningsberger (121) en EO-coryfee Manuel Venderbos (119). GroenLinks-Kamerlid Mariko Peters had de laagste score van de BN'ers: 111.

De show op Nederland 1 werd gepresenteerd door Patrick Lodiers en Valerio Zeno. Naast de prominenten deden ook gesegmenteerde publieksgroepen aan de intelligentietest mee. Pokeraars, wegwerkers, hoogzwangere vrouwen en geldschieters gingen de strijd aan met een heel bijzondere groep. De tv-makers hadden namelijk een groep samengesteld van mensen die vlak voor de uitzending seks hadden gehad.

In dit "sexperiment" werden 25 koppels voor de uitzending naar een hotel gebracht waar ze een oude IQ-test moesten maken. Vervolgens trokken ze zich terug naar hun eigen hotelkamer om seks te hebben. Daarna deden ze mee aan de rechtstreekse tv-uitzending om een verse IQ-test te maken. "Door deze test wordt voor eens en altijd duidelijk of seks nou wel of geen invloed heeft op je prestatie", schetst een BNN-woordvoerster.