Ambtenaren beledigen Mohammed via Wikipedia

Opnieuw hebben medewerkers van het ministerie van Justitie zich schuldig gemaakt aan het rommelen met Wikipedia. Hadden ze eerder al wijzigingen aangebracht in de pagina's over Theo van Gogh en Loesewies van der Laan, nu zijn ze nog een stapje verdergegaan. Zo hebben ze het gedurfd de profeet Mohammed te beledigen via Wikipedia.

"In werkelijkheid was Mohammed een oorlogshitser die er niet voor terugdeinsde onschuldige mensen te (laten) doden om zo hun bezit in te kunnen pikken." Deze zin hebben de ambtenaren toegevoegd aan de Wiki-pagina over de islamitische profeet.

De pagina over Mohammed hebben de ambtenaren nu geschaard onder de categorie 'massamoordenaars'. Dit vonden ze net even wat toepasselijker. Verder voegden ze er nog de volgende zin aan toe: "Door de meeste historici wordt Mohammed beschouwd als de grootste oorlogshitser aller tijden. Islam is de meest moorddadige ideologie aller tijden."

Het bewuste ministerie heeft nog niet gereageerd. Ze hebben laten weten morgen een woordvoerder van Justitie een verklaring te laten geven. De gewraakte wijziging is hier te zien.

Met dank aan toe-maar-ff voor de submit