Verzekeraar Heath Ledger weigert uit te betalen

Een bewindvoerder van het vermogen van Heath Ledger sleept namens zijn dochtertje Matilda de levensverzekeraar van de overleden acteur voor de rechter. ReliaStar, dat een polis ter waarde van zeven miljoen euro afsloot op het leven van de acteur, weigert het bedrag uit te keren omdat de dood van Ledger op zelfmoord lijkt. Dat meldt entertainmentwebsite TMZ, dat de hand wist te leggen op rechtsdocumenten.

Ledger, die bekend is van films als 'Brokeback mountain' en 'The Dark Knight', sloot een halfjaar voor zijn dood een levensverzekering af bij ReliaStar. Begunstigde is een bewindvoerder, die optreedt namens de 2-jarige Matilda. In januari werd de 28-jarige Australische acteur dood aangetroffen in zijn appartement in New York. De lijkschouwer stelde na onderzoek vast dat Ledger was overleden na een onbedoelde overdosis medicijnen.

De verzekeringsmaatschappij heeft de dood van Ledger, ondanks de bevindingen van de lijkschouwer, als verdacht bestempeld. Bij zelfmoord wordt een levensverzekering niet uitgekeerd. Daarnaast verdenkt ReliaStar Ledger ervan dat hij heeft gelogen op het aanvraagformulier van de levensverzekering. Zo zou hij hebben ingevuld dat hij geen medicijnen voorgeschreven kreeg en verzweeg hij naar verluidt dat hij ooit drugs heeft gebruikt.

Volgens advocaten, die namens de bewindvoerder en Matilda optreden, is de levensverzekeraar in overtreding door op eigen houtje onderzoek te doen naar de doodsoorzaak van een verzekerde. Ook zou het verboden zijn om na de dood van een verzekerde een aanvraag voor een levensverzekering opnieuw te beoordelen.

Zondag maakte Kim Ledger, de vader van de acteur, bekend dat Matilda alle bezittingen van haar vader erft. De nalatenschap van Ledger wordt op elf miljoen euro geschat.


Foto bij: Verzekeraar Heath Ledger weigert uit te betalen  (foto: DAG)