Nicolette van Dam neemt afscheid van Percy

Nicolette van Dam, de muze van Pery Irausquin, betuigt haar verdriet over het overlijden van de modeontwerper. "Samen stonden wij sterk", schrijft ze in een rouwadvertentie in De Telegraaf. "Ik zal je missen. Love you! Kus Nicolette." Ook zijn partner Arjan Mallie spreekt Percy toe. "Mijn grote liefde, mijn allerliefste mannetje", schrijft hij. "Wat hou ik van je, wat mis ik je."

Collega Monique Collignon geeft een poëtische lading aan haar verdriet. "Alle engelen zullen jouw droomjurken dragen", stelt ze in haar rouwadvertentie. "Ik zal je missen."

Percy werd donderdag dood aangetroffen in zijn woning in Amsterdam. Hij werd 39 jaar. Vooralsnog wordt aangenomen dat hij is uitgegleden in de badkamer, maar sectie moet uitsluitsel geven over de precieze doodsoorzaak. Gisteren werd bekend dat de couturier wordt begraven op Aruba, waar hij zijn jeugd doorbracht. Begin september vindt in Amsterdam een besloten herdenkingsdienst plaats.

Het grote publiek kon vrijdag al afscheid nemen van Percy. In zijn atelier in Amsterdam Zuidoost lag een condoleanceregister. Op de website van zijn pret-à-porterlabel Collection PRC zijn inmiddels bijna achthonderd reacties achtergelaten.


Nicolette van Dam neemt afscheid van Percy  (foto: DAG)