FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 16 augustus 2008

Uitslagen oefenduels 16 augustus

In augustus wordt er weer gevoetbald in de Eredivisie. Als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
NSC Nijkerk NEC
Janssen (3), El Kabir (2), Van Beukering (2), Kivuvu (2), Ntibazonkiza
1-10
FC Twente UD Almería (Spa)
Natalio
0-1
Sparta Rotterdam
Godee (3), John, Toet, Moreno Freire
Westlands elftal 6-0
Konyaspor (Tur) Feyenoord 0-0
Hoek FC Utrecht
Skoubo, Van der Kooy
0-2
FC Volendam
Valenta (2), Tuyp
RKAV Volendam
Zwarthoed
3-1
Real Murcia (Spa)
Despotovic, Dialiba
Ajax
Suárez
2-1

Een nestje van afval

B.Shelton stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Gebiologeerd staar ik uit het raam. Ik verbaas me over het aanpassingsvermogen van de kraai, die op de overloop tussen twee kantoorpanden een nestje maakt van rietjes, verpakkingen, stukjes plastic tas en hier en daar een verdwaald takje. Het ene moment ben je met je volledige aandacht aan het werk, het andere moment waait je concentratie als een verkleurd Albert Heijn-bonnetje uit een geïmproviseerd kraaiennest weg.
 

Harry Potter gaat naakt in nieuwe editie

In de zesde 'Harry Potter'-film zal Harry Potter zijn toverstaf laten zien. Dit heeft Daniel Radcliffe, die de rol van de beroemde tovenaarsleerling vertolkt, zojuist onthuld. Hij geeft toe dat hij aardig rood werd toen men hem vertelde dat hij in adamskostuum zou worden gefilmd. Toch is het voor Radcliffe niet de eerste keer, want eerder was hij al piemelnaakt te zien in het toneelstuk 'Equus'.

Verder vertelde de acteur dat hij nogal verlegen is bij vrouwen. Hij heeft nimmer geluk gehad bij de vrouwtjes, en ook zijn flirttechniek mag hij wel eens bijschaven. "Als het er op aan komt, denk ik 'gewoon naar haar kijken tot ze me opmerkt en dan op het beste hopen'. Tot een jaar geleden wist ik niet hoe je een meisje aanspreekt. Ik sla nog altijd onnozele praat uit als ik aan het flirten sla, maar ik mag graag denken dat ik het op een lieve manier doe", zo vertelt hij.

Fans die Harry wel eens naakt willen zien rondvliegen op zijn bezem, moeten nog even geduld hebben. Gisteren werd namelijk bekend dat de première van 'Harry Potter and the half-blood prince' met acht maanden is uitgesteld.


Of Hermione Granger ook met de billen bloot gaat, is niet bekend

Turkije is nieuwe bestemming van Serhat Akin

Anderlecht-speler Serhat Akin verruilt de Belgische competitie voor de Süper Lig in zijn vaderland.

De aanvaller verlaat de Belgische club op transfervrije basis en zal bij zijn nieuwe club, Kocaelispor, een contract ondertekenen, dat hem vooralsnog voor een onbekende duur aan de eersteklasser verbindt.

Serhat Akin was overbodig geworden bij de Belgen en komt bij zijn nieuwe club Nenad Jestrovic tegen. Jestrovic speelde voorheen ook bij Anderlecht. Naast Akin verliet ook Mbo Mpenza de Belgen onlangs al transfervrij.

Jovanovic en PSV bereiken akkoord

Standard Luik-speler Milan Jovanovic en PSV hebben een akkoord bereikt. De partijen zijn het onderling eens over een contract. Beide clubs moeten echter nog wel een akkoord bereiken.

De club van de aanvaller, Standard Luik, lijkt echter roet in het eten te gooien. De Belgen hebben al tot twee keer toe een bod van PSV verstoten en zijn waarschijnlijk niet bereid mee te werken aan een overgang.

Jovanovic (27) lijkt echter graag voor PSV uit te willen komen. "Ik heb al een persoonlijk akkoord bereikt met PSV. Mijn toekomst ligt momenteel in de handen van Standard," zei de speler tegenover het Gazet van Antwerpen over de overeenkomst. "Als ze mij niet laten gaan, dien ik mijn contract, dat tot 2010 loopt, uit en loop ik vervolgens gratis de deur uit."

De Servisch international kon woensdag met zijn club niet deelnemen aan het treffen in de derde voorronde van de Champions League tegen Liverpool. Hij kampte met een blessure. PSV zou de Serviër, mits hij in dat duel speelde, niet meer vast willen leggen.

Kijkers boos om herhaling De Lama's

Kijkers die gisteren hebben gekeken naar de herhaling van De Lama's, zijn woedend over een onderdeel in de bewuste aflevering. Te gast is winnares van Hollands Next Top Model Cecile Sinclair. In het onderdeel 'De diashow' moeten ze een modeshow uitbeelden. Lama Ruben Nicolai maakt op een gegeven moment grapjes over de moeilijk uitspreekbare achternaam van Percy Irausquin.

En dit stukje is de kijkers in het verkeerde keelgat geschoten. De bekende Nederlandse modeontwerper is namelijk twee dagen geleden overleden.

De kijkers vinden het filmpje op zich niet schokkend, maar de programmering is niet echt goed getimed. "Ik vind het te triest voor woorden", zegt  een woedende kijker. "Dat dít gewoon wordt uitgezonden, een dag na zijn overlijden!"

Dergelijke ongepaste herhalingen komen wel vaker voor. Vorige maand nog zond RTL4 nog een herhaling van 'Je echte leeftijd' uit, met een springlevende Jos Brink.


Altijd lachen met de Lama's!

Doodgevroren bergbeklimmer kwam uit Almere

De Nederlandse bergbeklimmer die gisteren omkwam in de Italiaanse Alpen, was een 37-jarige man uit Almere. Zijn vrouw was ook in het gebied aanwezig, laat een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag weten. "Maar zij was niet mee de berg opgegaan."

De 37-jarige man uit Almere verdwaalde samen met een Britse bergbeklimmer tijdens een storm in het Monte Rosa-massief, op de grens van Zwitserland en Italië. Ze vroren dood op vierduizend meter hoogte. Hun lichamen zijn vanavond gevonden, vlakbij een kamp.

Eind vorige maand overleden vier Nederlandse bergbeklimmers in dezelfde omgeving na een val.

Georgisch nationaal park in brand

Het Georgische nationale park Borjomi staat in brand. Dat heeft het Georgische ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd. Rusland zou gisteren op tientallen plaatsen brand hebben gesticht met behulp van helikopters, aldus Georgië.

In het Borjomi-Charagauli park, op ongeveer 125 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Tbilisi, bevindt zich de bron van het Borjomi mineraalwater. Dit is een belangrijk exportproduct van Georgië.

Rus koopt duurste villa ter wereld

De Russische miljardair Michail Prochorov heeft de duurste villa ter wereld gekocht. Voor 496 miljoen euro werd de oligarch de nieuwe eigenaar van een voormalig koninklijk paleis aan de Franse Rivièra. Dat berichtte de Nice Matin vandaag.

Villa Leopold werd 1902 voor de Belgische koning Leopold II gebouwd bij Cap Ferrat in de buurt van Nice en Monaco. Eerdere eigenaren waren Fiat-topman Giovanni Agnelli en de Zwitsers-Libanese bankier Edmond Safra.

Prochorov staat 24ste op de Forbeslijst van de rijkste mensen ter wereld met 13,3 miljard euro. Hij maakte fortuin met het exploiteren van de metaalmijnen in het Siberische Norilsk, een van de meest vervuilde plaatsen op aarde. Nadat hij werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een prostitutienetwerk, trok Prochorov zich terug uit Norlisk Nickel. Hij werd uiteindelijk niet aangeklaagd wegens gebrek aan bewijs.

Prochorov is nu topman van de Russische investeringsmaatschappij Onexim.

Zes kinderen gedood door brand

Bij een brand in een houten huis in de Amerikaanse stad Memphis zijn vandaag zeven mensen om het leven gekomen, een volwassene en zes kinderen. Dit is van de brandweer vernomen. Drie kinderen konden gewond uit het brandende pand ontsnappen.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. De autoriteiten proberen de identiteit van de doden vast te stellen. Het is nog onduidelijk of zij familie van elkaar zijn.

Vergeten bril maakt man miljonair

Een verstrooide Amerikaan heeft bijzonder veel mazzel gehad toen hij onlangs zijn bril was vergeten. Dankzij zijn vergeetachtigheid won de man de jackpot in de loterij.

Al jaren is de beste man klant van de loterij, en gebruikt steevast de geboortedata van zijn kinderen om in te vullen op het formulier. Omdat hij echter zijn bril was vergeten, vulde de geluksvogel een verkeerd getal in. Bij het uitlopen van de winkel kwam hij achter zijn vergissing. Hij stapte weer de winkel binnen om nog een lot te kopen.

Later bij de trekking bleek de vergissing juist geluk te hebben gebracht. Op het verkeerd ingevulde formulier bleek namelijk de jackpot van drie miljoen te zijn gevallen. Het tweede lot, die met de goed ingevulde getallen, leverde de Amerikaan nog eens duizend dollar op.

Treintje koppen?

Kijk, pech hebben we allemaal wel eens. Zo ook deze vrachtwagenchauffeur. Hij stopt iets te laat voor de dalende spoorbomen waardoor de spoorboom achter zijn cabine terecht komt. Achteruit terug zonder de spoorboom te beschadigen gaat niet. Nou ja, dan maar vooruit. Ik had er zelf toch voor gekozen om de spoorboom te slopen.

Uitslagen dag 8 - avond

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hieronder vind je de uitslagen van dag 8 vanaf een uur of 2 Nederlandse tijd tot nu.

Atletiek, heren

100 meter

1. Usain Bolt (Jam) 9,69 WR
2. Richard Thompson (Tri) 9,89
3. Walter Dix (VS) 9,91
4. Churandy Martina (NAn) 9,93
5. Asafa Powell (Jam) 9,95
6. Michael Frater (Jam) 9,97
7. Marc Burns (Tri) 10,01
8. Darvis Patton (VS) 10,03

Atletiek, vrouwen

Eindstand Zevenkamp (100 horden/hoog/kogel/200 meter/ver/speer/800 meter)

1. Natalija Dobrynska (Oek) 6.733 pnt (13,44 / 1,80m / 17,29m / 24,39/ 6,63m / 48,60m / 2.17,72)
2. Ljoedmila Blonska (Oek) 6.700 pntn (13,31 / 1,86m / 14,29m / 24,14/ 6.48m / 47,60m / 2.09,44)
3. Hyleas Fountain (VS) 6.619 pntn (12,78 / 1,89m / 13,36m / 23,21/ 6,38m / 41,93m / 2.15,45)
4. Tatjana Tsjernova (Rus) 6.591 pntn
5. Kelly Sotherton (GB) 6.517 pntn
10.Jolanda Keizer 6.370 pntn (13,90 / 1,83m / 15,15m / 23,97/ 6,15m / 42,76m / 2.15,21)

Kogelstoten

1. Valerie Vill (NZl) 20,56 m
2. Natallia Mikhnevich (WRu) 20,28 m
3. Nadezjda Ostaptsjoek (WRu) 19,86 m
4. Misleydis Gonzalez (Cub) 19,50 m
5. Gong Lijiao (Chi) 19,20 m

Badminton

Dubbelspel mannen

Kido/Setiawan (Ino/1) - Fu/Cai (Chi/2) 12-21 21-11 21-16

Gemengd dubbel

Halve finale

Widianto/Liliyana (Ino,1) - He/Yu (Chi,4) 15-21,21-11,23-21
Lee/Lee (ZKo) - Limpele/Marissa (Ino,3) 21-9,12-21,21-17

Basketbal, mannen

Groep A

Stand na vier wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Litouwen8350-294
2Argentinie7334-282
3Australie6351-330
4Kroatie6308-323
5Rusland5308-315
6Iran4266-373

Nummer 1 t/m 4 gaan naar kwartfinales

Groep B

China - Duitsland 59-55
Spanje - Verenigde Staten 82-119

Stand na vier wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Verenigde Staten8409-297
2Spanje7320-319
3Griekenland6324-298
4China6289-309
5Duitsland5273-284
6Andola4271-379

Nummer 1 t/m 4 gaan naar kwartfinales

Gewichtheffen, vrouwen

Boven de 75 kg

1. Jang Mir-An (ZKo) 140/186 326 kg WR
2. Olga Korobka (Oek) 124/153 277 kg
3. M.Graboveskaja (Kaz) 120/150 270 kg
4. Ele Opeloge (Sam) 119/150 269 kg
5. Mariam Usman (Nig) 115/150 265 kg
6. Cheryl Haworth (VS) 115/144 259 kg
7. Julija Dovgal (Oek) 118/140 258 kg
8. Deborah Lovely (Aus) 113/135 248 kg

Handbal, mannen

Groep A

Kroatie - Polen 24-27

Stand na vier wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Frankrijk8118-85
2Polen6117-98
3Kroatie4107-93
4Spanje4116-110
5Brazilie294-117
6China082-131

Nummer 1 t/m 4 gaan naar kwartfinales

Groep B

Denemarken - Ijsland 32-32

Stand na vier wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Zuid-Korea6100-100
2IJsland5119-114
3Duitsland5105-103
4Denemarken4110-110
5Rusland3107-109
6Egypte195-100

Nummer 1 t/m 4 gaan naar kwartfinales

Hockey, vrouwen

Groep A

Zuid-Korea 1-6
Spanje - Zuid-Afrika 1-0

Stand na vier wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Nederland1212-3
2China912-2
3Australie915-7
4Spanje64-10
5Zuid-Afrika00-13
6Zuid-Korea07-14

Nummers 1 en 2 naar halve finale

Groep B

Duitsland - Argentinie 0-4
Groot-Brittanie - Japan 2-1

Stand na vier wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Duitsland911-8
2Argentinie810-5
3Groot-Brittanie77-9
4Verenigde Staten59-8
5Japan45-6
6Nieuw-Zeeland04-10

Nummers 1 en 2 naar halve finale

Hippische sport, dressuur
Stand na Grand Prix Special

1. Isabell Werth,Dui,Satchmo 75,200
2. Anky van Grunsven,Salinero 74,960
3. Heike Kemmer,Dui,Bonaparte 73,000
4. Steffen Peters,VS,Ravel 71,800
5. Aleks.Korelova,Rus,Balagoer 71,400
6. Bernadet.Pujals,Mex,Vincent 71,000
7. Hans Peter Minderhoud,Nadine 70,920
8. Courtney King,VS,Mythilus 70,800
9. Emma Hindle,GB,Lancet 70,440
0. Kyra Kyrklund,Fin,Max 69,720
11. Tinne Silfven,Zwe,Solos Car. 69,240
12. Nath.zu Sayn-Wittg.Den,Digby 69,120
13. Jan Brink,Zwe,Briar 68,960
14. A.Helgstrand,Den,Don Schufro 68,800
15. Ashley Holzer,Can,Pop Art 68,760
17. Nadine Capellmann,Dui,Elvis 67,240

Honkbal

Nederland - China 6-4
Japan - Zuid-Korea 3-5

Schermen, vrouwen

Landenteams, floret

Duel om brons

Italie - Hongarije 32-23

Finale

Rusland - Verenigde Staten 28-11

Softbal

Nederland - Australie 0-8
Venezuela - Canada 2-0

Tennis, mannen

Enkelspel, duel om brons

Novak Djokovic (Ser/3) - James Blake (USA/8) 6-3 7-6

Dubbelspel

Strijd om brons

Bryan/Bryan (VS,1) - Clément/Llodra (Fra) 3-6,6-3,6-4

Finale

Federer/Wawrinka (Zwi,4) - Aspelin/Johansson (Zwe)6-3,6-4,6-7,6-3

Voetbal, mannen

Kwartfinales

Italië - België 2-3
Brazilië - Kameroen 2-0 na verlenging
Nederland - Argentinië 1-2 na verlenging
Nigeria - Ivoorkust 2-0

Volleybal, heren

Groep A

Italie - Bulgarije 3-0 (25-20 25-21 25-16)
Venezuela - Japan 3-0 (25-23 25-21 25-23)

Stand na vier wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Verenigde Staten812-4
2Italie810-4
3China67-10
4Bulgarije67-8
5Venezuela57-9
6Japan44-12

Nummers 1 t/m 4 naar kwartfinale

Groep B

Brazilie - Polen 3-0 (30-28 25-19 25-19)

Stand na vier wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Rusland812-4
2Brazilie710-4
3Polen79-4
4Duitsland56-9
5Servie56-10
6Egypte40-12

Nummers 1 t/m 4 naar kwartfinale

Beachvolleybal, heren

Achtste finales

Ricardo/Emanuel (Bra) - Barsouk/Kolodinsky (Rus) 18-21,25-23,15-12
Gibb/Rosenthal (VS) - Herrera/Mesa (Spa) 26-24,21-17
Marcio Araujo/Fabio Luiz (Bra,4) - Asahi/Shiratori(Jpn) 23-21,21-15
Gosch/Horst (Oos) - Samoilovs/Plavins (Let) 21-17,21-18

Waterpolo, mannen

Groep A

Stand na vier wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Hongarije784-33
2Spanje642-28
3Montenegro538-28
4Australie440-35
5Griekenland233-46
6Canada018-49

Winnaar naar halve finales, nummers 2 en 3 naar kwartfinale

Groep B

Stand na vier wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Kroatie640-27
2Servie638-25
3Verenigde Staten629-24
4Duitsland426-36
5Italie244-38
6China021-48

Winnaar naar halve finales, nummers 2 en 3 naar kwartfinale

Baanwielrennen, mannen

Individuele achtervolging

1. Bradley Wiggins (GB) 4.16,977
2. Hayden Roulston (NZl) 4.19,611
3. Steven Burke (GB) 4.20,947
4. Aleksej Markov (Rus) 4.24,149

Keirin

1. Chris Hoy (GB)
2. Edgar Ross (GB)
3. Nagai Kiyofumi (Jap)
4. Shane Kelly (Aus)
5. Carsten Bergemann (Dui)
6. Arnaud Tournant (Fra)
7. Gregory Bauge (Fra)
8. Ryan Bayley (Aus)

Van Grunsven voorlopig tweede

Anky van Grunsven staat voorlopig op een tweede plaats na de Grand Prix Special. Ze scoorde 74.960, 0.240 minder dan haar grootste concurrente Isabell Werth.

Van Grunsven had een paar kleine fouten in haar proef. Werth had hierdoor de kans om een flinke voorsprong te pakken, maar ook haar paard Satchmo liep vandaag niet foutloos. De beide amazones reden verder een vrijwel foutloze proef. Op de voorlopig derde plaats staat de Duitse Heike Kemmer. Hans Peter Minderhoud is na de Grand Prix Special zevende.

Dinsdag wordt de individuele dressuurstrijd beslist. Dan wordt de kür op muziek gereden, waarop Van Grunsven meestal de beste punten scoort.

Slachtoffer steekpartij Leeuwarden overleden

De 28-jarige Leeuwarder die twee weken geleden door een plaatsgenoot werd neergestoken is gisterenmiddag aan zijn verwondingen overleden. Sectie moet uitwijzen wat de exacte doodsoorzaak is geweest, laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie vandaag weten.

De Fries kreeg 2 augustus ruzie met een 18-jarige man op de Havingastate in Leeuwarden. De 18-jarige zou hem enkele keren met een mes hebben gestoken. Na aanwijzingen van getuigen kon de verdachte later die nacht worden aangehouden. De verdachte zit op het moment nog steeds vast. Door de dood van het slachtoffer wordt hij nu verdacht van doodslag in plaats van een poging daartoe.

OS: Eerste zege voor honkballers

De Nederlandse honkbalploeg heeft de eerste zege op de Olympische Spelen binnengesleept. De ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn won met 6-4 van gastland China. Het waren de eerste runs voor de honkballers na drie kansloze nederlagen. Sharnol Adriana, Bryan Engelhardt en Sidney de Jong sloegen homeruns.

In het begin van de wedstrijd dreigde het nog mis te gaan voor Nederland. In de derde inning kwamen de Chinezen op een 1-0 voorsprong. Deze keer kon Nederland echter wel wat terug doen. In de vierde inning trok Sharnol Adriana de stand met een homerun gelijk, waarna Nederland in de vijfde inning uitliep.

Eerst werd Michael Duursma over de thuisplaat heengeleid voor Sidney de Jong een homerun met twee mensen op de honken sloeg, zodat Nederland een 5-1 voorsprong nam, en bij de volgende slagman was het meteen weer raak. Bryan Engelhardt joeg de bal ook over de hekken voor het zesde Nederlandse punt.

In de gelijkmakende slagbeurt maakte China het tweede punt en ook in de achtste en negende inning moest Nederland nog Chinese runs toestaan, maar het was voor de Aziaten niet meer genoeg om de Nederlandse zege ongedaan te maken.

Voor meer nieuws omtrent de Spelen kijk je op de olympische subsite! 

KNMI voorspelt goed zichtbare maansverduistering

De maansverduistering is vanavond goed te volgen, verwacht het KNMI. Hoewel geen helder weer wordt voorspeld, is de maan volgens het instituut zichtbaar tussen de wolken. De maansverduistering begint iets voor 21.30 uur en is rond 23.10 uur maximaal. Viervijfde van de maan valt dan in de schaduw van de aarde. Om 01.57 is het relatief zeldzame fenomeen voorbij.

Een maansverduistering ontstaat als de maan door de schaduw van de aarde trekt. Zon, aarde en maan staan dan op een rij, zodat er geen rechtstreeks zonlicht op de volle maan vallen. Toch blijft er een oranjerode maanschijf zichtbaar, doordat de atmosfeer van de aarde zonnestralen naar de maan afbuigt.

De volgende gedeeltelijke maansverduistering valt op 31 december volgend jaar. Het KNMI meldt dat de eerstvolgende goed zichtbare maansverduistering pas op 28 september 2015 plaatsvindt. Op 1 augustus was er een zonsverduistering. Deze was in grote delen van Nederland goed zichtbaar.

Russen trekken zich terug uit Georgië

Russische militairen hebben zich vandaag uit het centrum van de Georgische stad Igoëti teruggetrokken. Dit gebeurde nadat president Dmitri Medvedev hiertoe een bevel had gegeven, na de ondertekening van een wapenstilstandsplan.

Volgens het plan moet Rusland zijn strijdkrachten terugtrekken naar de posities die ze innamen voordat de vijandelijkheden in de afvallige Georgische provincie Zuid-Ossetië uitbraken. Minister van buitenlandse zaken Sergej Lavrov zegt echter dat de terugtrekking afhankelijk is van nadere veiligheidsmaatregelen.


Russen trekken terug zich terug uit Georgië (foto: DAG)

OS: Uitslag Nederland - Argentinië

Nederland is er niet in geslaagd de halve finale van het olympisch voetbaltoernooi te bereiken. Argentinië was in de kwartfinale na verlenging met 2-1 te sterk.

Nederland kreeg de eerste kans, maar een volley van Emanuelson ging naast. Na een kwartier kwam Argentinië op voorsprong. Jon-A-Ping speelde de bal zo in de voeten van Messi, die vervolgens Vermeer omspeelde en scoorde. Argentinië was daarna beste ploeg, al werden er geen grote kansen gecreëerd. Na 35 minuten kwam Nederland plotseling langszij. Na een vrije trap kwam een pass van Drenthe voor de voeten van Bakkal, die alleen voor het doel kon scoren. Met 1-1 gingen beide ploegen de rust in.

Vlak na rust kregen de Argentijnen direct een goede kans toen Agüero alleen voor Vermeer kwam, het schot ging echter naast. Nederland kwam steeds beter in de wedstrijd en werd zelfs af en toe gevaarlijk, onder meer via een afstandsschot van De Guzman. In de slotfase waren er voor beide teams nog mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Drenthe dook alleen op voor het Argentijnse doel na een steekpass van De Guzman, maar schoot net mis. Ook Messi had de 2-1 op zijn kicksen, maar Vermeer redde knap. Even later was het Babel die een kans kreeg, maar ook die ging er niet in. Maduro mocht ook nog eens uithalen na een goede actie, maar de verlenging bleek onvermijdelijk.

Argentinië begon de verlenging direct met een enorme kans, maar Vermeer hield Nederland nogmaals op de been door redding te brengen op de inzet van Agüero. Op het einde van de eerste helft van de verlenging kwam Argentinië op 2-1. Na een pass van Messi scoorde Di Maria. In de tweede helft ging Nederland op zoek naar de gelijkmaker, maar het slaagde er niet om kansen te creëren. Verder dan enkele schoten uit de tweede lijn en een paar corners kwam Nederland niet. Argentinië gaf de voorsprong niet meer weg.

Voor meer olympisch nieuws kijk je op Peking 2008 @ FOK!

 

Voetballers Oranje uitgeschakeld

Nederland is er niet in geslaagd de halve finale van het olympisch voetbaltoernooi te bereiken. Argentinië was in de kwartfinale na verlenging met 2-1 te sterk.

Nederland kreeg de eerste kans, maar een volley van Emanuelson ging naast. Na een kwartier kwam Argentinië op voorsprong. Jong-A-Pin speelde de bal zo in de voeten van Messi, die vervolgens Vermeer omspeelde en scoorde. Argentinië was daarna beste ploeg, al werden er geen grote kansen gecreëerd. Na 35 minuten kwam Nederland plotseling langszij. Na een vrije trap kwam een pass van Drenthe voor de voeten van Bakkal, die alleen voor het doel kon scoren. Met 1-1 gingen beide ploegen de rust in.

Vlak na rust kregen de Argentijnen direct een goede kans toen Agüero alleen voor Vermeer kwam, het schot ging echter naast. Nederland kwam steeds beter in de wedstrijd en werd zelfs af en toe gevaarlijk, onder meer via een afstandsschot van De Guzman. In de slotfase waren er voor beide teams nog mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Drenthe dook alleen op voor het Argentijnse doel na een steekpass van De Guzman, maar schoot net mis. Ook Messi had de 2-1 op zijn kicksen, maar Vermeer redde knap. Even later was het Babel die een kans kreeg, maar ook die ging er niet in. Maduro mocht ook nog eens uithalen na een goede actie, maar de verlenging bleek onvermijdelijk.

Argentinië begon de verlenging direct met een enorme kans, maar Vermeer hield Nederland nogmaals op de been door redding te brengen op de inzet van Agüero. Op het einde van de eerste helft van de verlenging kwam Argentinië op 2-1. Na een pass van Messi scoorde Di Maria. In de tweede helft ging Nederland op zoek naar de gelijkmaker, maar het slaagde er niet om kansen te creëren. Verder dan enkele schoten uit de tweede lijn en een paar corners kwam Nederland niet. Argentinië gaf de voorsprong niet meer weg.

Doden bij treinongeluk Sumatra

Minstens negen mensen zijn vandaag op het Indonesische eiland Sumatra om het leven gekomen en enkele tientallen gewond geraakt toen een trein inreed op een stilstaande locomotief. Dat hebben de politie en de spoorwegmaatschappij meegedeeld.

De machinist zag de botsing aankomen, maar kon niet de trein niet meer op tijd tot stilstand brengen. Onder de doden zijn twee spoorwegemployés.

Van de gewonden zijn er 27 ernstig aan toe. Het ongeluk gebeurde in Bandarlampung, bijna driehonderd kilometer ten noordwesten van Jakarta.

Egyptische bevalt van zevenling

Een Egyptische vrouw is zaterdag in Alexandrië na een zwangerschap van acht maanden door middel van een keizersnee bevallen van een zevenling.

De baby's, vier jongens en drie meisjes met een geboortegewicht tussen de 1450 en 2800 gram, liggen in vier verschillende ziekenhuizen. De 27-jarige moeder had al drie dochters. Zij heeft door de keizersnee veel bloed verloren, maar maakt het goed na een bloedtransfusie.

De Egyptische bevolking is sinds 1952 verdrievoudigd tot 76 miljoen in 2006. De regering begon deze zomer een nieuwe campagne om op de nadelen van een groeiende bevolking te wijzen. President Hosni Mubarak noemde overbevolking als een van de oorzaken van het gebrek aan adequate huisvesting en de acute tekorten aan gesubsidieerd brood.


(foto: DAG/AP)

OS: Bolt wint koningsnummer atletiek

Met grote overmacht heeft Usain Bolt de 100 meter sprint gewonnen. De Jamaicaan was iedereen te snel af en sprintte met gemak naar een sensationele 9.69, driehonderdste onder zijn oude wereldrecord.

Het zilver ging naar Richard Thompson, de derde plaats was voor de Amerikaan Walter Dix. Churandy Martina werd namens de Nederlandse Antillen knap vierde. Asafa Powell, die vooraf de grootste concurrent van Bolt zou moeten zijn, kwam er niet aan te pas. Hij werd vijfde.

Voor meer olympisch nieuws kijk je op Peking 2008 @ FOK!

Bolt sprint naar goud in WR

Met grote overmacht heeft Usain Bolt de 100 meter sprint gewonnen. De Jamaicaan was iedereen te snel af en sprintte met gemak naar een sensationele tijd van 9.69, driehonderdste onder zijn oude wereldrecord.

Het zilver ging naar Richard Thompson, de derde plaats was voor de Amerikaan Walter Dix. Churandy Martina werd namens de Nederlandse Antillen knap vierde. Asafa Powell, die vooraf de grootste concurrent van Bolt zou moeten zijn, kwam er niet aan te pas. Hij werd vijfde.

Ruim honderd gewonden na Duits bedrijfsongeval

Zeker 107 mensen zijn vandaag het slachtoffer geworden van een bedrijfsongeval in een lakfabriek bij de Duitse stad Mönchengladbach.

Door nog onbekende oorzaak was brand uitgebroken in de fabriek. De blusinstallatie verspreidde koolstofdioxide (CO2) om zuurstof aan de brand te onttrekken, zodat het vuur niet gevoed zou worden.

Een technisch defect zorgde er echter voor dat veel meer CO2 vrijkwam dan de bedoeling was. Daardoor kregen veel mensen in de omgeving van de fabriek problemen met ademhalen. Drie mensen moesten ter plekke gereanimeerd worden.

Opnieuw reeks brandjes in Blaricum

De brandweer heeft vannacht drie branden geblust in Blaricum. Eerst een brandje in een container aan de Blaricummerstraatweg, en vervolgens in een opslag bij een tankstation aan de Middenweg. Daarna konden de brandweerlieden door naar een brandende hooiopslag aan de Blaricummerweg. Niemand raakte gewond, meldt de politie, die brandstichting niet uitsluit.

Of de branden verband houden met eerdere reeksen brandstichtingen in Blaricum kan de politie nog niet zeggen. Een brand in juni joeg 110 schapen in een schaapskooi de dood in. De brandweer moest toen ook uitrukken voor een brand in Laren. In april brandden in een weekeinde een villa, auto's, schuren en vuilniscontainers uit. In alle gevallen was sprake van brandstichting, waarvoor nog niemand is aangehouden.

De politie bekijkt vanmiddag eerst of de branden van gisteravond zijn aangestoken. Daarna wordt het eventuele verband met de eerdere branden onderzocht.

Renate Verbaan bevallen van zoontje

Renate Verbaan en Winston Gerschtanowitz zijn gisteravond ouders geworden van zoontje Julian. Dat heeft het management van het koppel vandaag bekendgemaakt. Moeder en kind maken het goed.

Julian zag rond 18.30 uur het levenslicht in het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis in Amsterdam. Het kindje woog bij geboorte 4300 gram. Gerschtanowitz is buiten zinnen. "Het is ongelofelijk, het is zo'n lekker mannetje", stelt de presentator in een verklaring. "Hij ligt zo lief in de armen van Renate, zij heeft het geweldig goed gedaan. Ik ben echt. heel erg trots."


 

Britse tieners doodgestoken

Zeker twee Britse tieners zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag doodgestoken. Dat meldden Britse media vandaag.

In de Londense wijk Croydon werd een 17-jarige jongen in zijn nek gestoken bij een gevecht op straat. Een steekpartij in een achterbuurt in Manchester kostte een 16-jarige het leven. Ook hij kreeg een messteek en hij stierf op weg naar het ziekenhuis.

Groot-Brittannië wordt geteisterd door een golf van geweld met messen, vooral onder tieners. Daardoor zijn dit jaar al tientallen jongeren om het leven gekomen.

Tweede goud voor baanrenner Hoy

Op de tweede dag van het olympisch baantoernooi heeft de Brit Chris Hoy zijn tweede gouden medaille veroverd. Hoy won het onderdeel keirin. Gisteren won hij met de Britse ploeg al de teamsprint.

In de finale bleef Hoy zijn landgenoot Ross Edgar en de Japanner Kiyofumi Nagai voor. Teun Mulder werd in de herkansingen gediskwalificeerd, terwijl Theo Bos in de tweede ronde ten val kwam.

Brazilië verslaat Kameroen in verlenging

Brazilië heeft zich met moeite geplaatst voor de halve finale van het olympisch voetbaltoernooi. Na verlenging versloegen ze Kameroen met 2-0.

Kameroen speelde met passie, terwijl de Brazilianen op de aanwezige individuele klasse gokten. In de eerste 90 minuten werd er niet gescoord, maar in de verlenging opende Sobis de score, nadat hij alleen voor de keeper kwam te staan. Linksachter Marcelo bepaalde vier minuten later de eindstand op 2-0.

Kameroen speelde overigens sinds vlak na rust met tien man nadat Baning zijn tweede geel kreeg en dus mocht vertrekken.

Eerste zege honkballers

Na drie nederlagen op rij hebben de Nederlandse honkballers eindelijk een zege geboekt in het olympisch toernooi. De mannen van bondscoach Eenhoorn waren met 6-4 te sterk voor gastland China.

In de vierde inning raakte Adriana de bal voor een homerun, waarmee hij de stand op 1-1 bracht. Nederland had daarvoor al 29 innings niet tot scoren weten te komen.

Door onder anderen homeruns van De Jong en Engelhardt liep Oranje in de volgende inning uit naar een voorsprong. In de volgende slagbeurten kwamen meerdere Oranje-spelers op de honken, maar niemand werd meer binnengeslagen.

Maandag, om 12:00 uur Nederlandse tijd, speelt Oranje tegen Cuba.

Man overleden na conflict in Haarlemse woning

Een 30-jarige man is vanochtend in een ziekenhuis overleden, kort nadat hij zwaargewond in een woning in Haarlem was aangetroffen. Omdat zijn lichaam tekenen van geweld vertoonde, gaat de politie uit van een misdrijf. Een 36-jarige huisgenote van de man is als verdachte aangehouden. In de woning had zich een conflict afgespeeld, meldt de politie.

Agenten vonden de man rond 10.30 uur na een melding van een getuige. Of dat de huisgenote is, is niet duidelijk. De politie onderzoekt wat er is gebeurd in het huis aan de Jacobijnestraat.

ETA eist aanslagen op

De Baskische afscheidingsbeweging ETA heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor recente aanslagen in Spanje. De organisatie deed dat in een verklaring die de Baskische krant GARA vandaag publiceerde.

De separatisten claimen onder meer drie explosies bij bedrijven die betrokken zijn de aanleg van een hogesnelheidslijn in Baskenland. De ETA noemt de belangen van dit project "vreemd aan Baskenland". Ook vier bomontploffingen bij stranden in het noorden van Spanje zouden op het conto van de ETA komen, alsmede aanslagen op de rechtse Baskische krant El Correo en een installatie voor telecommunicatie. Bij de door ETA geclaimde aanslagen raakte niemand gewond.

Indonesië in trek voor islamitische seksvakantie

Een islamitische seksvakantie in Indonesië is steeds populairder bij welgestelde mannen uit het streng islamitische koninkrijk Saudi-Arabië. Dat schrijft de Saudische krant Saudi Gazette vandaag.

Op prostitutie staan strenge straffen in het koninkrijk, maar in het islamitische Indonesië kunnen de schuinsmarcheerders onder het mom van een huwelijk hun gang gaan.

Bij aankomst op het vliegveld staan de 'tussenpersonen' al klaar met een fotoalbum met bruidskandidaten voor een 'toeristenhuwelijk'. Voor 300 euro gaan de Saudische mannen een tijdelijk islamitisch huwelijk aan, formeel om 'het meisje voor verleidingen te behoeden'. Tegelijkertijd houden de 'vakantiemannen' in de gaten dat hun 'vakantievrouw' niet zwanger wordt, aldus de krant.

Aan het einde van de seksvakantie wordt het huwelijk weer ontbonden.

Velvet Assassin gaat over lijken in screenshots

Velvet Assassin speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog, waarin je als Violet Summer achter de vijandelijke linies moet overleven.

Tot nu toe klinkt het spel weinig origineel, afgezien van het feit dat je een vrouw speelt. Maar het spel is gebaseerd op waargebeurde verhalen binnen de Franse résistance, met vol Gestapo-spionnen, verraad, infiltraties en geheimzinnigheid.





Velvet Assassin wordt eind dit jaar verwacht op de PC en Xbox 360.

Medvedev tekent vredesakkoord

De Russische president Dmitri Medvedev heeft vandaag het vredesakkoord ondertekend dat een einde moet maken aan de strijd met Georgië. De Georgische president Michail Saakasjvili ondertekende gisteren het akkoord.

De Franse president Nicolas Sarkozy is de architect van het vredesinitiatief. Volgens het plan moeten Russische en Georgische troepen zich terugtrekken op de posities die ze innamen voordat het conflict begon.

Georgië begon vorige week een militaire operatie in de afvallige en pro-Russische regio Zuid-Ossetië. Het Georgische leger werd vervolgens in de pan gehakt door het Russische leger, dat vervolgens zijn operaties op Georgisch grondgebied voortzette.

Gay uitgeschakeld op 100m

Peking krijgt niet zijn droomfinale op de 100 meter sprint. Tyson Gay wist zich niet te plaatsen voor de finale, die later deze middag, Nederlandse tijd, volgt.

Gay kwam in de tweede halve finale in actie. In een heat samen met onder andere de Jamaicaan Powell kwam de Amerikaan niet verder dan de vijfde tijd. Hij was tweehonderdste langzamer dan de nummer vier, zijn landgenoot Darvis Patton. Powell won de heat met een tijd van 9.91. Hij leek echter niet tot het uiterste te gaan.

In de eerste heat kwam de gedoodverfde favoriet Usain Bolt al in actie. De houder van het wereldrecord, en de man die in een bloedvorm verkeerd, kende wederom weinig problemen. Hij sprintte naar een tijd van 9.85 en plaatste zich als eerste voor de finale. Ook hij leek zich op de laatste meters nog in te houden.

Ook de Nederlandse Antillen zijn vertegenwoordigd in de finale. Churandy Martina zette met 9.94 de vierde tijd neer, en verbeterde zijdelings ook nog even het Antilliaanse record.

Mexicanen ontvluchten geweld in noorden

Zeker 3000 Mexicaanse gezinnen zijn in de loop van dit jaar het geweld in de stad Ciudad Juárez ontvlucht door de grens met de Verenigde Staten over te steken. Het meestal aan de drugscriminaliteit gerelateerde geweld heeft in 2008 al ongeveer achthonderd levens geëist.

De cijfers zijn afkomstig van hoogleraar Antonio Payan van een universiteit in de Amerikaanse grensstad El Paso. Payan doet onderzoek naar migratie in het grensgebied van Mexico en de Verenigde Staten. Burgemeester José Reyes Ferriz van Ciuad Juárez bevestigde dat gezinnen het geweld in zijn stad zijn ontvlucht. Hij had echter geen cijfers voorhanden.

Rivaliserende drugsbendes in het noorden van Mexico zijn in een felle strijd verwikkeld over het beheer van smokkelroutes naar de Verenigde Staten. Om hun doel te bereiken schrikken ze niet terug voor martelingen en moorden in drukke openbare gelegenheden.

Enkele dagen geleden vermoordde een gewapende groep in Ciudad Juárez acht mensen tijdens een mis in een afkickkliniek. Na de schietpartij konden de daders rustig ontsnappen omdat enkele militairen die toevallig aanwezig waren, niet ingrepen.

Nieuwe vorm van webcamplezier

Voor zowel de Xbox 360 als de PlayStation 3 zijn webcams te koop, alleen in beide gevallen worden ze amper gebruikt. Er is soms een spel waarmee je dan je eigen gezicht in een game kunt zetten, sommige games gebruiken ze om kaarten uit te lezen, maar over het algemeen valt het zwaar tegen.

De PC daarentegen heeft al sinds jaar en dag webcams en dat daar veel plezier mee te halen is bewijzen de talloze pornosites en youtube wel. Nu is er een nieuwe manier om plezier te hebben met je webcam, het enige wat nodig is zijn drie kubussen en een stukje software (en een webcam natuurlijk ).


België ten koste van Italië naar halve finale

België heeft zich ten koste van Italië geplaatst voor de halve finale van het olympisch voetbaltoernooi. De Belgen wonnen met 3-2.

AZ-er Moussa Dembele scoorde twee van de Belgische goals. De Belgen speelden vanaf de twintigste minuut met tien man omdat Ajacied Thomas Vermaelen de Italianen binnen de zestien meter een scoringskans ontnam. Giuseppe Rossi benutte de strafschop. Zes minuten later scoorde Dembele de gelijkmaker, al was onduidelijk of de bal nu wel of niet de doellijn gepasseerd was.

Vlak voor rust zette Kevin Mirallas de Belgen op voorsprong. Rossi maakte halverwege de tweede helft via een penalty de gelijkmaker. Dembele scoorde even daarna de 3-2. Geen onhoudbare bal, maar keeper Viviano liet zich verrassen.

De Italiaanse keeper verloor even daarna zijn zelfbeheersing. Hij vroeg Mirallas om de bal, die de Belg vervolgens in zijn gezicht gooide. Daarop sloeg Viviano Mirallas wat hem rood opleverde. De Italianen drongen nog wel aan maar de stand bleef 3-2.

Tien R'dammers vast na uzi-schoten

Tien verdachten zijn vannacht aangehouden nadat schoten waren gelost in een parkje bij de Leppedijk in Rotterdam-Zuid. De politie heeft een machinegeweer, een uzi, in beslag genomen.

Rond 01.30 uur kreeg de politie de melding dat vermoedelijk schoten waren gelost bij het parkje en ging er direct op af. Onderzoek in de omgeving en getuigenverklaringen leidden naar een woning aan de Leppedijk, waar tien mensen werden gearresteerd.

De tien Rotterdammers, negen mannen tussen de 17 en 24 jaar en een 39-jarige vrouw, zijn naar een cel gebracht. De in de woning aangetroffen uzi is in beslag genomen.

Vooralsnog is onduidelijk waarom er geschoten is. De recherche is bezig de verdachten te verhoren en sporen te onderzoeken.

Uitslagen dag 8 - middag

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hieronder vind je de uitslagen van dag 8 vanaf een uur of 10 Nederlandse tijd tot nu.


Badminton, vrouwen

Enkelspel, duel om brons

Maria Kirstin Yulianti (Ino) - Lu Lan (Chi/3) 11-21 21-13 21-15

Basketbal, mannen

Groep A

Kroatie - Litouwen 73-86
Iran - Argentinie 82-97

Handbal, mannen

Groep A

Frankrijk - Spanje 28-21

Groep B

Rusland - Duitsland 24-24

Roeien, mannen

Skiff

1. Olaf Tufte (Noo) 6.59,83
2. Ondrej Synek (Tsj) 7.00,63
3. Mahe Drysdale (NZl) 7.01,56
4. Tim Maayens (Bel) 7.03,40
5. Alan Campbell (Eng) 7.04,47

Twee-zoner-stuurman

1. Ginn/Free (Aus) 6.37,44
2. Calder/Frandsen (Can) 6.39,55
3. Twaddle/Bridgewater (NZl) 6.44,19
4. Lehmann/Drahotta (Dui) 6.47,40
5. Keeling/Di Clemente (ZAf) 6.47,83

Dubbeltwee

1. Crawshay/Brennan (Aus)
2. Endrehson/Jaanson (Est)
3. Waddel/Cohen (NZl)
4. Macquet/Hardy (Fra)
5. Spik/Cop (Slo)

Vier-zonder-stuurman

1. Groot-Brittannië 6.06,57
2. Australië 6.07,85
3. Frankrijk 6.09,31
4. Slovenië 6.11,62
5. Tsjechië 6.16,56

Roeien, vrouwen

Skiff

1. Roemjana Nejkova (Bul) 7.22,34
2. Michelle Guerette (VS) 7.22,78
3. Jekaterina Karsten (WRu) 7.23,98
4. Zhang Xiuyun (Chi) 7.25,48
5. Miraslava Knapkova (Tsj) 7.35,52
6. Julia Michalska (Pol) 7.43,44

Twee-zonder-stuurman

1. Andrunache/Susanu (Roe) 7.20,60
2. Wu/Gao (Chi) 7.22,28
3. Bitsjik/Helach (WRu) 7.22,91
4. Wech/Derlien (Dui) 7.25,73
5. Haigh/Coles (NZl) 7.28,80
6. Reeve/Whitlam (GB) 7.33,61

Dubbeltwee

1. G.en C.Evers-Swindell (NZl) 7.07,32
2. Thiele/Huth (Dui) 7.07,33
3. Laverick/Bebington (GB) 7.07,55
4. Li/Tian (Chi) 7.15,85
5. Kalmoe/Tomek (VS) 7.17,53
6. Antosova/Varekova (Tsj) 7.25,09

Schermen, vrouwen

Landenteams, floret

Halve finale

Rusland - Italie 22-21
Verenigde Staten - Hongarije 35-33

Schietsport, mannen

25 meter snelvuurpistool

1. Aleksander Petriv (Oek)
2. Ralf Schumann (Dui)
3. Christian Reitz (Dui)
4. Leonid Jekimov (Rus)
5. Keith Sanderson (VS)

Kleiduiven,skeet

1. Vincent Hancock (VS)
2. Tore Brovold (Noo)
3. Anthony Terras (Fra)
4. Antonis Nikolaidis (Cyp)
5. Georgios Achilleos (Cyp)

Tafeltennis, heren

Halve finale landenteams

Japan - Duitsland 2-3

Tennis, vrouwen

Enkelspel, halve finale

Jelena Dementieva (Rus/5) - Vera Zvonoreva (Rus/9) 6-3 7-6
Dinara Safina (Rus) - Li Na (Chi) 7-6 7-5

Volleybal, heren

Groep B

Rusland - Egypte 3-0 (25-19 25-14 25-18)
Servie - Duitsland 3-1 (25-21 27-25 24-26 25-23)

Beachvolleybal, heren

Achtste finales

Rogers/Dalhausser (USA) - Laciga/Sch. (Zwi) 21-16 21-23 15-13

Waterpolo, mannen

Groep A

Spanje - Montenegro 12-6 (3-0 4-1 3-4 2-1)
Australie - Hongarije 12-13 (4-4 1-5 4-2 3-2)

Groep B

Servie - China 15-5 (5-1 2-1 4-2 4-0)

Baanwielrennen

Puntenkoers

1. Juan LIaneras (Spa) 60 pntn
2. Roger Kluge (Dui) 58 pntn
3. Chris Newton (Eng) 56 pntn
4. Cameron Meyer (Aus) 36 pntn
5. Vasili Kiriyenka (WRu) 34 punten
20.Peter Schep

Worstelen, vrouwen

Vrije stijl tot 48 kg

1. Carol Huynh (Can)
2. Chharu Icho (Jpn)
3. Irini Merleni (Oek) Maria Stadnik (Aze)


Vrije stijl tot 55 kg

1. Saori Yoshida (Jpn)
2. Xu Li (Chi)
3. Tonya Verbeek (Can), Jackeline Renteria (Col)

Zeilen, mannen

Laser
Stand na 5 van de 10 races, na aftrek

1. Diego Romero (Ita) 24 pntn
2. Rasmus Mygren (Zwe) 25
3. Vasilij Zbogar (Slo) 26
4. Paul Goodison (GB) 27
5. Jean Baptiste Bernaz (Fra) 28
36.Rutger van Schaardenburg 118
Toptien in medaillerace

470

Eindstand voor medaillerace:
1. Wilmot/Page (Aus) 42 pntn
2. Coster/Coster 64
3. Charbonnier/Bausset (Fra) 66
4. Rogers/Glanfield (GB) 69
5. Barreiros/Sarmiento (Spa) 79
6. Zandoni/Trani (Ita) 81
Toptien in medaillerace (maandag)

Tornado

Stand na 3 van de 10 races

1. Echavarri/Paz (Spa) 8 pntn
2. Bundock/Ashby (Aus) 12
3. Lange/Espinola (Arg) 16
7. Booth/Nieuwenhuis 24
Toptien in medaillerace

Star

Stand na 3 van de 10 races:
1. Dane III/Sperry (VS) 14 pntn
2. Domingos/Plantier (Por) 16
3. Pepper/Williams (NZl) 16
4. Pickel/Borkowski (Dui) 17
Toptien in medaillerace

49er

Eindstand voor medaillerace:
1. Warrer/Ibsen (Den) 47 pntn
2. Outteridge/Austin (Aus) 58
3. Sibello/Sibello (Ita) 61
4. Peckolt/Peckolt (Dui) 62

Zeilen, vrouwen

Laser Radial

Stand na 5 van 10 races,na aftrek:
1. Jo Aleh (NZl) 10 pntn
2. Gintare Volungeviciute,Lit 13
3. Anna Tunnicliffe (VS) 20
4. Xu Lijia (Chi) 24
5. Mateja Petronijevic (Kro) 26

470

Eindstand voor medaillerace:
1. Rechichi/Parkinson (Aus) 25 pnt
2. De Koning/Berkhout 43
3. Oliveira/Swan (Bra) 58
4. Kornecki/Bouskila (Isr) 62
5. Vogl/Flatscher (Oos) 68

Aanhouding voor woningbranden Hoofddorp

De politie heeft in verband met de brand in Hoofddorp, waarbij zaterdag acht woningen werden verwoest, een aanhouding verricht. Meer wil de politie niet kwijt. De brand, die rond 03.30 uur ontstond, is rond het middaguur nog niet onder controle.

Vijftig bewoners van de woningen aan de Koning Willem I laan zijn geëvacueerd en worden opgevangen op een politiebureau of in een hotel. De brandweer adviseert nu ook bewoners in aangrenzende straten hun huis te verlaten, meldt een woordvoerder. Bewoners verderop in de wijk krijgen het advies ramen en deuren te sluiten.

Naast de acht verwoeste woningen, zijn nog twee huizen zwaar beschadigd door de rook. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De brandweer verwacht de brand later in de middag onder controle te hebben.

Nederlander vriest dood in Italiaanse Alpen

Een Nederlandse bergbeklimmer is vrijdag omgekomen in de Italiaanse Alpen. Ook een Engelsman kwam om. Volgens het Italiaanse persbureau Ansa verdwaalde het tweetal, waarna ze op vierduizend meter hoogte zijn doodgevroren.

Hun lichamen zijn zaterdagochtend gevonden, vlakbij een kamp. Ze klommen in het Monte Rosa-massief, op de grens van Zwitserland en Italië.

Eind vorige maand overleden vier Nederlandse bergbeklimmers in dezelfde omgeving na een val.

Bill Murray springt uit vliegtuig voor luchtshow

Bill Murray heeft vrijdag met een parachutesprong een lucht- en watershow ingeluid in Chicago. De 57-jarige acteur sprong met enkele leden van een parachuteteam van het Amerikaanse leger uit een vliegtuigje en landde veilig aan de oever van Lake Chicago.

Nadat hij was geland, deed de professionele grappenmaker even alsof hij duizelig was en zou omvallen. Vervolgens glimlachte hij en zwaaide naar het publiek. Murray was door vrienden gevraagd zich in te zetten voor de vijftigste editie van de Chicago Air and Water Show.

De acteur zit al dertig jaar in het vak. Zo speelde hij mee in films als 'Ghost busters' en 'Groundhog Day'. In 2003 kreeg hij een Oscarnominatie voor zijn rol in 'Lost in translation'.


Bill Murray springt uit vliegtuig  (foto: DAG/AP)

Kamer woest over 'flutstraf' pedofiel

Een deel van de Tweede Kamer is woedend over een uitspraak van de Arnhemse rechtbank van deze week, waarin een kindermisbruiker werd veroordeeld tot 100 uur 'schoffelen'. De Kamer is niet alleen furieus, maar eist ook op hoge poten opheldering van Justitie-minister Hirsch Ballin, zo schrijft De Telegraaf vandaag op de voorpagina.

In juni beloofde Hirsch Ballin de Kamer dat hij met de top van het openbaar ministerie (OM) zou gaan praten om de richtlijnen aan te scherpen. Dit naar aanleiding van een voormalig agent die een werkstraf had gekregen voor seks met een 14-jarig meisje.  De Kamer eiste toen dat bij zware gewelds- en zedenmisdrijven in principe geen taakstraf meer geëist zou mogen worden door het OM. Deze gesprekken lopen nog.

Kinderporno
FOK! berichtte donderdag al over de uitspraak. Het betrof een 31-jarige man die een ernstig lichamelijk en geestelijk gehandicapte 13-jarige jongen uit de Gelderse plaats Doornenburg had misbruikt. Bovendien had de man meer dan 10.000 kinderporno-bestanden in zijn bezit.  En die behoorden tot de aller zwaarste categorie (denk daarbij aan allerei seksuele handelingen met kinderen vanaf 1 jaar). 

De rechter vond het gedrag van verdachte wegens de handicap van de jongen extra verwijtbaar. Verdachte wist, zo blijkt uit het vonnis,  dat het slachtoffer een ernstige achterstand in de geestelijke ontwikkeling heeft. Lichamelijk stond het slachtoffer destijds aan het begin van de pubertijd en geestelijk functioneerde hij in veel opzichten als een drie- tot vierjarige.  De rechter nam het de dader kwalijk dat het maatschappelijk functioneren van het slachtoffer in de komende jaren door zijn toedoen nog verder bemoeilijkt is.

Maar omdat de feiten al twee jaar terug zijn gepleegd, de man inmiddels spijt betuigd heeft en volgens de rechtbank goed meewerkt  aan een intensieve behandeling om de kans op herhaling te verkleinen, volstond de rechter met 100 uur werkstraf en 8 maanden voorwaardelijk.

De VVD is woest over de ''ten hemelschreiende uitspraak”. Kamerlid Fred Teeven (oud hoofdofficier van Justitie) zegt in De Telegraaf: ''Wat zijn de toezeggingen van de minister aan de Kamer waard als een dergelijke flutstraf opgelegd wordt voor zo’n zwaar vergrijp?”  Ook het CDA is hevig verontwaardigd. ''Dit soort dingen moet zwaar bestraft worden. Ik kan deze straf niet rijmen met de uitspraak van de Kamer'', aldus CDA-Kamerlid Sybrand van Haersma Buma.

Lichaam Storimans terug in Nederland

Het lichaam van de in Georgië gedode RTL-cameraman Stan Storimans is terug in Nederland. Zijn lichaam kwam zaterdagmorgen aan op Schiphol. Ook correspondent Jeroen Akkermans kwam met dezelfde vlucht terug. Een woordvoerder van RTL heeft dat zaterdag gemeld.

Na het afhandelen van formaliteiten op het vliegveld wordt Storimans' lichaam overgebracht naar zijn woonplaats Goirle.

Storimans (39) kwam dinsdagmorgen om het leven door vermoedelijk Russisch mortiervuur in de Georgische stad Gori. Hij was daar samen met correspondent Jeroen Akkermans voor het maken van reportages. Akkermans kreeg een scherf in zijn been.

Nieuwe huizen weer voorzien van balkon en berging

Nieuwe huizen moeten een balkon, tuin of terras krijgen en een berging krijgen. Minister van Wonen Ella Vogelaar (PvdA) gaat dit weer verplicht stellen. Ze stuurt waarschijnlijk volgende week een brief hierover naar de Tweede Kamer, laat een ministeriewoordvoerder zaterdag weten.

In 2003 werd de verplichte buitenruimte uit het bouwbesluit geschrapt, met het idee dat de markt dit zelf op zou pakken. Sindsdien werden toch veel huizen zonder berging of balkon gebouwd, terwijl consumenten daar wel behoefte aan hebben.

[Upd]Bos door op keirin, Mulder uitgeschakeld

Op de tweede dag van het baanwielrennen heeft Theo Bos zich geplaatst voor de tweede ronde op het onderdeel keirin. In de vierde en laatste serie eindigde de Nederlander als tweede.

De andere Nederlandse deelnemer, Teun Mulder, werd naar de herkansing verwezen. Mulder slaagde er in zijn serie niet in om bij de beste twee te eindigen.

Update @12:05 uur

Teun Mulder is uitgeschakeld. In de herkansing won de Nederlander, in 2005 nog wereldkampioen in deze discipline, zijn heat. Hij werd echter gediskwalificeerd omdat hij van zijn lijn afweek.

Coster/Coster op medaillekoers

In de 470-klasse bij de heren liggen de Nederlandse broers Sven en Kalle Koster op medaillekoers. Na de fleetraces ligt het goud echter buiten bereik.

Dankzij de tweede plaats in de laatste fleetrace klom de Nederlandse boot naar de tweede plaats in het algemeen klassement. De Australische boot met Nathan Wilmot en Malcolm Paige eindigde in die race als tiende en zijn al zeker van de titel. Met een voorsprong van 22 punten zijn ze niet meer in te halen.

Oekraïne wil samenwerken met Westen tegen raketten

Oekraïne wil samenwerken met het Westen in de afweer van vijandige raketten. Het land wil daartoe zijn eigen afweersysteem openstellen voor westerse landen. Dat heeft het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag laten weten.

Het besluit van Oekraïne, kandidaat-lid van het militaire bondgenootschap NAVO, komt daags na de Russische inval in Georgië. De Oekraïense president Viktor Joesjtsjenko steunt zijn Georgische ambtsgenoot Michail Saakasjvili in het conflict. Joesjtsjenko dreigde onder meer Russische marineschepen die voor de kust van Georgië actief waren, te weren als zij wilden terugkeren naar de Russische marinebasis in het Oekraïense Sebastopol.

Enkele dagen geleden bereikten Polen en de Verenigde Staten een akkoord over over de plaatsing van raketten in Polen in het kader van een Amerikaans raketschild. Rusland is fel gekant tegen het raketschild en heeft gedreigd met vergeldingsmaatregelen.

Nicolette van Dam neemt afscheid van Percy

Nicolette van Dam, de muze van Pery Irausquin, betuigt haar verdriet over het overlijden van de modeontwerper. "Samen stonden wij sterk", schrijft ze in een rouwadvertentie in De Telegraaf. "Ik zal je missen. Love you! Kus Nicolette." Ook zijn partner Arjan Mallie spreekt Percy toe. "Mijn grote liefde, mijn allerliefste mannetje", schrijft hij. "Wat hou ik van je, wat mis ik je."

Collega Monique Collignon geeft een poëtische lading aan haar verdriet. "Alle engelen zullen jouw droomjurken dragen", stelt ze in haar rouwadvertentie. "Ik zal je missen."

Percy werd donderdag dood aangetroffen in zijn woning in Amsterdam. Hij werd 39 jaar. Vooralsnog wordt aangenomen dat hij is uitgegleden in de badkamer, maar sectie moet uitsluitsel geven over de precieze doodsoorzaak. Gisteren werd bekend dat de couturier wordt begraven op Aruba, waar hij zijn jeugd doorbracht. Begin september vindt in Amsterdam een besloten herdenkingsdienst plaats.

Het grote publiek kon vrijdag al afscheid nemen van Percy. In zijn atelier in Amsterdam Zuidoost lag een condoleanceregister. Op de website van zijn pret-à-porterlabel Collection PRC zijn inmiddels bijna achthonderd reacties achtergelaten.


Nicolette van Dam neemt afscheid van Percy  (foto: DAG)

Bigfoot in de vriezer

Nou, hij is gevonden, hoor! Een dood exemplaar van Sasquatch (Bigfoot) is gevonden en in een vriezer gedouwd als we deze man (Tom) op Fox News mogen geloven. Op dit moment wordt er gewacht op de "Bigfoot-authoriteiten" om alles te bevestigen maar Tom was erbij en "by God" 't is 'm echt dit keer. Helaas voor Bigfoot is 'ie gevonden door niet al te slimme mensen dus Bigfoot ligt al te rotten. Wees er snel bij want op = op!

OS: Amrabat mogelijke vervanger Makaay

Mocht het olympisch elftal er vandaag in weten te slagen om te winnen van Argentinie, dan zal Nordin Amrabat naar Peking vliegen om de geblesseerde Roy Makaay te vervangen.

De Feyenoorder liep de kwetsuur op tijdens het groepsduel tegen Nigeria, al speelde hij wel mee tegen de wedstrijden daarna met Japan en de Verenigde Staten.

Bondscoach Foppe de Haan had de keuze uit Siem de Jong van Ajax, Amrabat en ADO Den Haag-speler Christian Kum.

Voor meer nieuws over de Spelen kijk je op de olympische subsite!

Spitz roemt Michael Phelps

Mark Spitz vatte met het woord heroïsch samen wat hij vond van de prestaties van zijn landgenoot Michael Phelps. Phelps evenaarde eerder vandaag zijn medailleoogst van de Spelen van 1972 (7x goud).

De oud-zwemmer zei dat hij altijd had verwacht dat iemand zijn record zou evenaren of verbeteren. Dat laatste kan Phelps morgen op de 4x100 meter wisselslag doen. "Ik vroeg me af wat ik zou zeggen als het zover was, en tegen wie. Natuurlijk verwachtte ik al een tijdje dat het Phelps zou zijn," aldus de voormalig topzwemmer.

Groningen stelt verbod in op 'superveehouderijen'

Als eerste provincie in Nederland komt Groningen met een verbod op zeer grote veehouderijen. Volgens Gedeputeerde Staten van Groningen zullen geen vergunningen meer worden gegeven voor het beginnen van nieuwe "megalomane veehouderijen die de menselijke maat te boven gaan".

Het plan staat in een ontwerp voor een nieuw provinciaal omgevingsplan, zo maakte een woordvoerder van de provincie Groningen zaterdag bekend.


vee  (foto: ANP)

FOK! feliciteert Madonna: 50 jaar!

Like a Virgin. Bordeline, True Blue. Hung Up, Jump... Zo kunnen we nog wel even doorgaan want de top tien hits van Madonna zijn niet op twee handen te tellen. Al vijfentwintig jaar staat Madonna aan de top en nog steeds weet de zangeres zichzelf te vernieuwen. En dat terwijl Madonna Louise Veronica Ciccone Ritchie vandaag Sarah ziet. Ze mag vandaag maar liefst vijftig kaarsjes uitblazen.

In 1982 kreeg danseresje Madonna haar eerste platencontract. Ook toen hield ze al strak de touwtjes in handen. Eén keer deed ze dat niet en daar had Madonna enorme spijt van achteraf. Ze speelde in de soft-erotische film A Certain Sacrifice en verkocht in 1979 alle rechten voor een klein salaris. Toen de producent in 1985 wilde meeliften op Madonna's succes en de film uitbracht had ze geen poot om op te staan. Maar ach, Madonna bleef de rest van haar carrière choqueren met bloot en sex. Sex heette ook het tafelboek met zwartwit naakt en in Truth or Dare (In Bed with Madonna) masturbeerde ze op het toneel en pijpte ze een fles.

Madonna had minder geluk in de liefde: haar huwelijk met Sean Penn liep op de klippen en ze versleet taloze bekende mannen. Pas sinds een aantal jaar is ze gesetteld met regisseur Guy Ritchie. In 1996 kreg ze dochter Lourdes, een paar jaar later met Guy Ritchie ook zoontje Rocco. Momenteel is ze bezig het gezin uit te breiden via adopties. Als actrice had madonna overigens ook geen groot succes, op Desperately Seeking Susan en Evita na.

Muzikaal is Madonna nooit ingezakt. Van de vrolijke popdeuntjes in de jaren 80, de techno-invloeden in de jaren negentig tot aan de dag van vandaag blijft Madonna hits scoren. Give it 2 Me is momenteel een grote hit. Kortom: Madonna kan dus nog wel een tijdje mee. Overigens worden mede-iconen Prince en Michael Jackson ook vijftig dit jaar.



Madonna door de jaren heen.


Plasterk: emancipatieprijs voor man

Minister Plasterk van Onderwijs zal vanaf volgend jaar een emancipatieprijs uitreiken aan mannen die het goede voorbeeld geven in de verdeling van zorg- en werktaken. Hij schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat deze 'Uit het keurslijfprijs' jaarlijks op vaderdag wordt uitgereikt.

De plannen van de minister houden niet op bij de emancipatieprijs. Zo wil hij op vaderdag ook bekende Nederlanders aanwijzen die door hun verdeling van werk en zorg als rolmodel fungeren. Verder zou hij graag zien dat het personeelsbeleid van bedrijven meer op het gezin is gericht. Plasterk denkt daarbij aan flexibele werktijden voor zowel vrouwen als mannen, maar ook aan het mogelijk maken van een carrièreswitch als de kinderen wat ouder zijn.

Plasterk haalt tot slot de seksuele opvoeding van jongens aan. Hij is van mening dat hier meer aandacht aan moet worden besteed. "Weerbaarheid bij jongens gaat eerder om het kunnen weerstaan van de groepsdruk als het gaat om het benaderen van meisjes", aldus de minister.

Plasterk kreeg eerder kritiek op zijn emancipatienota. Bij de behandeling daarvan ging het vooral om de vrouw. Veel fractiewoordvoerders maakten duidelijk dat de emancipatie van de man ook de nodige aandacht verdient, aangezien hier ook nog een en ander te verbeteren valt. Plasterks nieuwe ideeën sluiten goed aan bij het Plan van de Man dat fractievoorzitter Hamer van de PvdA presenteerde tijdens het debat over de emancipatienota.

Nederlandse 470-vrouwen zeker van brons

De Nederlanders Marcelien de Koning en Lobke Berkhout zijn in de 470-klasse bij het zeilen zeker van brons, maar hebben alleen nog in theorie kans op goud.

In de tiende race bewezen de meervoudig wereldkampioenen zichzelf een slechte dienst door als zestiende te finishen. In de negende race eerder vandaag eindigde het Nederlandse duo nog als vierde.

Met de medaillerace voor de boeg staat het Australische duo Rechichi/Parkinson met 25 punten eerste, De Koning en Berkhout bezetten met 43 punten de tweede plaats.

Als het Australische duo in de medaillerace laatste wordt en Nederland wint de race dat zijn De Koning/Berkhout olympisch kampioen. Zo niet, dan winnen Rechichi/Parkonson het goud.

Amrabat mogelijke vervanger Makaay

Mocht het olympisch elftal er vandaag in weten te slagen om te winnen van Argentinie, dan zal Nordin Amrabat naar Peking vliegen om de geblesseerde Roy Makaay te vervangen.

De Feyenoorder liep de kwetsuur op tijdens het groepsduel tegen Nigeria, al speelde hij wel mee tegen de wedstrijden daarna met Japan en de Verenigde Staten.

Bondscoach Foppr de Haan had de keuze uit Siem de Jong van Ajax, Amrabat en ADO Den Haag-speler Christian Kum.

FOK!tv Classic: Playboy Night (NSFW!)

In een ver verleden mocht Sunchaser meefeesten met de grote jongens en meisjes van Playboy.  Daar heeft Sunchaser onder andere tieten gezien.  Blote.  En kutjes.   Ook blote.   En die beelden hebben we nooit gebruikt.

Tot nu.   Nu is er de Sunchaser's Classic met tieten en kutjes op muziek.  Tien minuten genieten! 

Let op; deze classic is NOT SAFE FOR WORK!
Enjoy *O*


Natuurlijk kun je 'm ook als wmv downloaden (109Mb)

UPDATE: schopje voor het weekend...

OS: Spitz trots op prestaties Phelps

De prestaties van zwemmer Michael Phelps steken Mark Spitz niet, integendeel, hij is trots op wat de 23-jarige Amerikaan laat zien. "In een woord heroïsch. Ik ben trots op wat hij heeft gedaan", zei Spitz over zijn landgenoot. Phelps zwom zaterdag op de 100 meter vlinder naar zijn zevende goud, een evenaring van het record dat Spitz in 1972 op de Spelen in München zwom

Spitz sprak lovende woorden over Phelps. "Hij is niet alleen de grootste zwemmer of de grootste olympiër aller tijden, hij is misschien wel de grootste sporter die ooit op deze planeet heeft rondgelopen." De inmiddels 58-jarige Spitz stelde dat de prestaties van toen en nu niet echt met elkaar zijn te vergelijken. "Ik deed het toen, in mijn tijd in die omstandigheden. En 36 jaar lang was dat onaantastbaar. Ik geniet ervan dat iemand is geïnspireerd door mijn prestaties van toen. Hij verdient het."

Phelps gaat zondag op voor zijn achtste gouden medaille, waarmee hij het record van Spitz zou verbreken. Op de 4x100 meter wissel estafette gaat hij met Amerika voor de eerste plaats. Zeker van zijn zaak is Phelps nog niet. "We winnen niet zomaar. Het Australische team heeft veel goede zwemmers voor de wisselslag. Het wordt een spannende race."

'Digitale tachograaf is een ramp'

De digitale tachograaf is volgens ondernemersvereniging EVO een ramp voor chauffeurs. Die ergernis staat dan ook ook op de eerste plaats van de toptien van overbodige regels en administratieve lasten van de EVO.

De tachograaf registeert alle rij- en rusttijden van vrachtwagenchauffeurs. Volgens de EVO is de invoering hiervan uitgelopen op een ramp en geeft de chauffeur enorm veel stress, omdat hij steeds de kans loopt op boetes als de rijtijd wordt overschreden. Dat kan gebeuren door bijvoorbeeld files of gebrek aan parkeerplaatsen. Volgens de EVO zijn chauffeurs de hele tijd aan het rekenen hoe ver ze nog kunnen rijden tot een veilige parkeerplaats.

Bar moet meisje dat soda dronk 2 ton betalen

De eigenaar en een kelner van een discotheek in de Spaanse stad Valladolid moeten een meisje dat in de zaak een flesje met bijtende soda dronk 209.591 euro betalen.

Het meisje liep door het drinken van het chemische schoonmaakmiddel ernstig letsel aan de slokdarm op, aldus de radiozender Cadena SER zaterdag.

Het incident in de discotheek deed zich in de nacht van 23 op 24 februari voor. De kelner en ander werknemers van de horecazaak waren aan het schoonmaken. De kelner deed tijdens de werkzaamheden een restje bijtende soda met water in een flesje omdat hij het mee naar huis wilde nemen.

Toen hij naar buiten ging om vuilnis weg te zetten, stapte het meisje met een vriendin de zaak binnen. Ze onderhield een vriendschappelijke relatie met de uitbaters van de zaak en mocht er gratis drinken. In afwezigheid van de kelner greep ze naar het flesje met soda omdat ze dacht dat er mineraalwater in zat.

Een rechtbank veroordeelde de kelner en de eigenaar van de discotheek tot het betalen van een schadevergoeding aan het meisje wegens onachtzaamheid.

Uitslagen dag 8 - ochtend

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hieronder vind je de uitslagen van dag 8 tot nu.

Atletiek, mannen

20 km snelwandelen

1. Valerie Borstjin (Rus)
2. Jefferson Perez (Ecu)
3. Jared Tallent (Aus)

Badminton, vrouwen

Enkelspel. finale

Zhang Ning (Chi/2) - Xie Xingfang (Chi/1) 21-12-10-21-21-18

Badminton, mannen

dubbel, duel om brons

Lee/Hwang (ZKO) - Paaske/Rasmussen (Den) 13-21 21-18 21-17

Basketbal, mannen

Groep A

Rusland - Australie 80-95

Groep B

Griekenland - Angola 102-61

Handbal, mannen

Groep A

Brazilie - China 29-22

Groep B

Egypte - Zuid-Korea 22-24

Hockey, vrouwen

Groep A

Nederland - Australie 2-1

Groep B

Nieuw-Zeeland - Verenigde Staten 1-4

Honkbal

Verenigde Staten - Canada 5-4
Cuba - Taiwan 1-0

Softbal

Japan - China 3-0
Verenigde Staten 7-0

Volleybal, heren

Groep A

Verenigde Staten - China 3-0 (25-22 25-12 25-18)

Beachvolleybal, heren

Achtste finales

Klemperer/Koreng (Dui) Xu/Wu (Chi) 21-15,21-18
Nummerdor/Schuil - Schacht/Slack (Aus) 21-16,21-14
Geor/Gia (Geo) Doppler/Gar.(Oos) 19-21,21-16,15-13

Waterpolo, mannen

Groep A

Canada - Griekenland 7-13 (1-6 4-5 2-1 0-1)

Groep B

Duitsland - Italie 8-7 (2-1 3-1 0-2 3-3)
Kroatie - Verenigde Staten 5-7 (2-2 1-3 0-0 2-2)

Zwemmen, heren

50 meter vrije slag

1. Cesar Cielo (Bra) 21,30 OR
2. Amaury Leveaux (Fra) 21,45
3. Alain Bernard (Fra) 21,49

100 meter vlinderslag

1. Michael Phelps (USA) 50,58 OR
2. Milorad Cavic (Ser) 50,59
3. Andrew Lautersten (Aus) 51,12

Zwemmen, vrouwen

800 meter vrije slag

1. Rebecca Adlington (Eng) 8.14,10 WR
2. Alessia Filippi (Ita) 8.20,23
3. Lotte Friis (Den) 8.23,03

200 meter rugslag

1. Kirsty Coventry (Zim) 2.05,04 WR
2. Margaret Hoelzer (USA) 2.06,23
3. Reiko Nakamura (Jpn) 2.07,13

Hockeyvrouwen naar halve finale

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben zich geplaatst voor de halve finales. In de laatste groepswedstrijd werd Australie met 2-1 verslagen.

Oranje was voor rust sterker, maar de eerste aanval van de Aussies was direct goed voor een treffer. Na een kwartier spelen profiteerde Young van het geklungel in de defensie. Nadat Paumen de eerste twee strafcorners had gemist, scoorde ze bij de derde de gelijkmaker. Australie probeerde vlak voor rust via een offensief de 2-1 te scoren, maar Rivers faalde.

In de tweede helft was Australie af en toe gevaarlijk, maar de Roever liet zien dat zij een zeer goede doelvrouw is. Via de aanval lukte het niet de 2-1 te scoren, maar via een strafcorner van Maartje Paumen was Oranje wel succesvol.

'Geen reanimatie in verzorgingshuis Amersfoort'

Bewoners van het St.Pieters en Bloklands Gasthuis in Amersfoort worden niet meer gereanimeerd, tenzij iemand expliciet aangeeft dat wel te willen. Daarover is een brief gestuurd aan de bewoners van het verzorgingshuis en hun familie, schrijft het AD vandaag. In het schrijven staat dat reanimatie bij 70-plussers zo schadelijk is, dat de levenskwaliteit ernstig kan verminderen.

Bewoners en brancheorganisaties in de zorg reageren geschokt. De dochter van een bewoner spreekt in de krant van een opruimmentaliteit. De Nederlandse Hartstichting noemt de leeftijdsgrens voor reanimatie 'belachelijk'. Volgens de stichting blijkt uit recent onderzoek van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam dat 89 procent van de overlevenden na reanimatie nog zelfstandig kan functioneren.

Ook de Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie zou de aankondiging te kort door de bocht te vinden. Volgens de vereniging moet reanimatie per geval worden overwogen. De Nederlandse Vereniging voor Verpleeghuisartsen is verbaasd. In verpleeghuizen zou een dergelijk beleid volgens een woordvoerder gerechtvaardigd zijn, maar in een verzorgingstehuis wonen volgens haar nog veel vitale ouderen.

Het verzorgingshuis in Amersfoort laat in de krant weten dat het beleid met de cliëntenraad is afgestemd. Het grootste deel van de bewoners wil niet worden gereanimeerd, licht een woordvoerder toe. In het huis wonen 98 ouderen.

Nummerdor/Schuil door

De Nederlandse beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Richard Schuil hebben zich geplaatst voor de laatste acht. Het duo won met 21-16 en 21-14 van het Australische koppel Schacht/Schlack.

Oranje stond rap voor met 7-2 en vooral Schuil was daar verantwoordlijk voor. Hij blokkeerde en serveerde zeer sterk en haalde zo veel punten binnen. Ook al probeerde het Australische duo terug te komen, Schuil en Nummerdoor hielden hun hoofd koel en speelden de partij eenvoudig uit.

OS: Nummerdor/Schuil naar kwartfinale

Reinder Nummerdor en Richard Schuil zijn uitstekend op dreef op de Olympische Spelen. De beachvolleyballers, die in Beijing als vijfde zijn geplaatst, wonnen na hun drie groepsduels ook hun eerste wedstrijd in de knock out-fase. Het als tiende geplaatste Australische koppel Andrew Schacht/Joshua Slack werd door de Nederlanders schijnbaar achteloos met 21-16, 21-14 aan de kant geschoven.

Schuil en Nummerdor begonnen hun jacht op een plaats in de kwartfinale overtuigend. Ze namen snel een 7-2 voorsprong en gaven die marge in het restant van de eerste set niet meer uit handen. Aan het begin van de tweede set ging het gelijk op, maar toen de Nederlanders het tempo wat opschroefden, was het snel gedaan met de Australiërs. Na precies veertig minuten spelen sloeg het tweetal bij het eerste matchpoint toe.

Ook in de kwartfinale starten Schuil en Nummerdor als favoriet. Het als vijftiende geplaatste Georgische koppel Renato 'Geor' Gomes en Jorge 'Gia' Terceiro zijn dan de tegenstanders.

Van de Chinezen Penggen Xu en Linyin Wu hebben de Nederlanders in ieder geval geen last meer. De nummers een van de plaatsingslijst, die net als Schuil en Nummerdor in de bovenste helft van het speelschema zaten, verloren met 21-15, 21-18 van de Duitsers Eric Koreng en David Klemperer. Het tweetal was in de vorige ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van het Nederlandse koppel Emiel Boersma/Bram Ronnes.

Voor meer nieuwe omtrent de Spelen ga je naar de olympische subsite! 

OS: Smith naar finale discuswerpen

Rutger Smith heeft zich iets meer dan twaalf uur na zijn teleurstellende prestatie in de olympische finale bij het kogelstoten verzekerd van een plaats in de eindstrijd van het discuswerpen.

De noorderling wierp de schijf vanochtend in Peking naar een afstand van 65,65 meter. De kwalificatie-eis was 64,50 meter of een plaats bij de beste twaalf.

De Nederlander stelde gisteren teleur met de negende plaats bij het kogelstoten. vandaag was het in de kwalificatie van de discus een stuk overtuigender. Smith begon met 64,09, wat waarschijnlijk al goed was geweest voor de eindstrijd. In zijn tweede poging was het helemaal raak. De finale van het discuswerpen is dinsdag.

Voor meer nieuws omtrent de Olympische Spelen kijken je op de subsite! 

Phelps pakt ook nummer zeven

Michael Phelps is niet alleen de succesvolste olympiër in de historie van de Olympische Spelen, hij heeft nu ook het record van meeste gouden plakken op één olympisch toernooi geëvenaard.

De Amerikaan evenaarde het record van zijn landgenoot Mark Spitz door goud te pakken op de 100 meter vlinderslag. De overwinning kwam nog wel even in gevaar doordat Milorad Cavic lang aan kop ging. Uiteindelijk bij het aantikken van de muur was het verschil één honderste. Phelps kan er morgen nog voor zorgen het record over te nemen van zijn landgenoot. Het Amerikaanse estafette team zal namelijk uitkomen in de finale van de 4x100 meter wisselslag.

Smith naar finale discus

Rutger Smith heeft zich overtuigend weten te plaatsen voor de finale van het discuswerpen. De Nederlander wist in het Vogelnest al bij zijn tweede worp 65,65 te halen en daarmee wist hij zich automatisch te plaatsen.

Smith was twaalf uur eerder nog actief in de finale van het kogelstoten. In die finale wist Smith niet verder te komen dan een teleurstellende negende plaats. De Noorderling maakte tijdens de kwalificatie een ontspannen indruk en wist daardoor als derde de finale te bereiken.

"Ik weet dat dinsdag veel ogen op mij gericht zullen zijn. Ik sta elfde op de wereldranglijst, er wordt echt heel ver geworpen. Deze worp was echter heel goed voor het vertrouwen", aldus Smith.

Keizer verbaast op zevenkamp

Jolanda Keizer blijft verbazen op de zevenkamp in Peking. De Nederlandse heeft voor de vierde maal een persoonlijk record verscherpt. Op het onderdeel verspringen sprong Keizer 6,15 meter. Daarmee handhaafde zij zich op de zevende plaats in het klassement.

Met het speerwerpen en de 800 meter voor de boeg zal de Amsterdamse een goede klassering neerzetten. Laurien Hoos zakte wat weg. Nadat zij 5,74 sprong zakte zij weg naar plaats 22.

Acht woonhuizen Hoofddorp afgebrand

Een grote brand heeft in Hoofddorp acht woningen compleet in de as gelegd. De brandweer heeft vijftig mensen aan de Koning Willem I Laan geëvacueerd. Er is niemand gewond geraakt. De oorzaak is niet bekend en zal worden onderzocht.

De brand onstond in een van de afgebrande woningen en verspreidde zich vervolgens snel door de holle ruimtes onder de daken van de andere woningen. Door gaten in de daken van aangrenzende woningen te slaan, probeerde de brandweer het vuur te stoppen. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle, maar het nablussen duurt nog enige tijd.

Noodweer eist levens in Europese landen

Zeker vijf mensen zijn om het leven gekomen door zwaar noodweer dat gisteren over onder meer Italië, Polen en Oostenrijk trok. In Nederoostenrijk botsten op de A1 na zware regenval 25 auto's op elkaar. Daardoor raakten 22 mensen gewond, van wie vier ernstig.

In Italië vielen twee doden en raakte een Duitse vermist, die ondanks het slechte weer in zee was gegaan. Het noorden had te maken met stormachtige wind en onweer. Op sommige plaatsen vielen 4 centimeter grote hagelstenen. Door de storm knakten bomen en waaiden daken van huizen. De tegenstelling met het zuiden van Italië was groot. Daar woedden ongeveer honderd bosbranden, die door de wind in vlammenzeeën veranderden.

In de noordelijke stad Turijn werd een 10-jarige jongen door de bliksem getroffen; in Genua verdronk een man in zee. In de zuidelijke stad Bari moesten zestig ouderen door de oprukkende vlammen uit een verpleeghuis worden geëvacueerd. De brandweer rukte in het hele land meer dan honderd keer uit.

Ook in het zuiden van Polen richtte noodweer zware schade aan en waren er twee doden te betreuren. Hagelstenen ter grootte van tennisballen vielen in de regio Silezië op auto's; in de plaats Gliwice drong de watermassa de kelders van twee ziekenhuizen binnen en werden daken van huizen geblazen.

In Stiermarken in Oostenrijk kwam een groep wandelaars in een hagelstorm terecht. Een 41-jarige vrouw zocht beschutting onder een boom, maar die woei door de storm om. De door de boom geraakte vrouw stierf ter plekke voor de ogen van haar man en haar dochter, aldus het Oostenrijkse persbureau APA.

OS: Veldhuis en Schreuder naar finale

Marleen Veldhuis en Hinkelien Schreuder hebben zich vandaag bij de Olympische Spelen geplaatst voor de finale van de 50 meter vrij. Veldhuis kwalificeerde zich met een tijd van 24,46 als vierde. Schreuder ging in een persoonlijk record van 24,52 als zesde door.

De finale van de 50 meter vrij is morgenochtend (in de nacht in Nederland).

Voor meer nieuws omtrent de Olympische Spelen kijken je op de subsite!

OS: Hockeysters verzekerd van halve finale

De Nederlandse hockeysters hebben zich vandaag bij de Olympische Spelen verzekerd van een plek in de halve finale. De ploeg van coach Marc Lammers won met 2-1 van Australië en boekte daarmee de vierde overwinning op rij.

Oranje dankte de zege aan strafcornerspecialiste Maartje Paumen die beide treffers maakte. Het eerste doelpunt ontstond in de 20e minuut uit een variant met Minke Booij. Dat betekende de gelijkmaker, aangezien Sarah Young drie minuten daarvoor Australië op voorsprong had gezet. Na rust maakte Paumen uit een strafcorner de beslissende.

Zo vroeg mogelijk de opbouw van Australië storen, dat was de opdracht waarmee Oranje het hoofdveld van het olympische hockeystadion betrad. De vrouwen van Marc Lammers gaven hun opponenten nimmer de tijd om rustig een aanval op te zetten, waardoor de 'Hockeyroos' veel foute passes produceerden. De Nederlandse ploeg creëerde zo een overwicht, hetgeen al gauw drie strafcorners opleverde. De harde schoten van specialist Maartje Paumen werden echter gekeerd.

De eerste aanval van de 'Aussies' leverde wèl direct resultaat op. Kate Hollywood stoomde via de rechterflank op, waarna Sarah Young de counter prima afrondde: 0-1. De regerend wereldkampioen liet zich door die tegenvaller echter niet van de wijs brengen en ging geduldig op zoek naar de gelijkmaker. Die viel amper drie minuten later, toen Nederland de vierde strafcorner van de wedstrijd kreeg. Een variant met Minke Booij werd afgerond door Paumen: 1-1.

Ook na de pauze behielden de hockeyvrouwen een licht overwicht. De kansjes die ze kregen werden echter niet benut, waarna de ploeg weer een beroep moest doen op Paumen om het verschil te maken. De verdedigster van Den Bosch pushte een strafcorner hard achter de Australische doelvrouw en bezorgde daarmee Nederland de overwinningén een plek in de halve finale.

Voor meer nieuws omtrent de Olympische Spelen kijken je op de subsite!

Win een DVD-box over de OS!

FOK! mag in samenwerking met House of Knowledge en MVSP een aantal exemplaren weggeven van de dvdbox "De geschiedenis van de Olympische Spelen. Het enige wat je hiervoor moet doen is een aantal vragen beantwoorden.

Op de DVD's kun je de volgende Olympische onderwerpen vinden:

DVD 1
1. De Olympische disciplines
Uithoudingsvermogen, tactiek en discipline zijn nodig om deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen. Neem de Ethiopische marathonloper Abebe Bikila, die twee keer het wereldrecord verbeterde (in 1960 en 1964), waarvan één keer op blote voeten! Of gewichtheffer Vasily Alexeyev, ‘De Russische Beer'. Hoe trainen topsporters voor de Olympische Spelen? Wat moeten zij ondergaan voor die overwinning?

2. De Olympische passie
Wat betekent de Olympische gedachte? Waar komt de passie vandaan om uit te blinken? De Olympische Spelen draaien om ambitie, maar succes is niks zonder verbroedering en eerlijkheid. Dat was al zo bij oude sporten zoals speer- en discuswerpen en worstelen. Het meedoen, daar draait het om. Ook bij de Paralympics, waar mensen met een beperking tot het uiterste gaan om de top te bereiken.

3. De grootste Olympische openingen en de media
De opening van de Olympische Spelen is altijd memorabel. Zoals het pleidooi voor vrede in Seoul in 1988 of de Hollywoodceremonie in Los Angeles 1984. Maar wat is de rol van de media? Die begon bij de propagandafilms van Leni Riefenstahl in Berlijn 1936. Welke rol spelen de media nu? Hoe machtig is de televisie? Hoeveel invloed hebben sponsors? En hoe beïnvloeden moderne technologieën de spelen?


DVD 2
1. De grote Olympische helden
Elk jaar behalen sporters van over de hele wereld topprestaties, maar slechts enkelen worden gerekend tot de Olympische reuzen. In deze documentaire passeren ze de revue. Zoals Jesse Owens, die de eer van zijn land verdedigde tegen Adolf Hitler; Fanny Blankers-Koen, de vliegende huisvrouw; Muhammad Ali, de Olympische gigant; en veel meer. En wie waren eigenlijk de helden in oude tijden?

2. Sneller, hoger, sterker!
Records zijn er om te breken. Sneller, hoger en sterker: dat is het devies. In deze documentaire zien we enkele van die recordbrekers terug. Zoals de supersnelle Armin Hary en Wilma Rudolph in Rome 1960, Daley Thompson en Jürgen Hingsen in Los Angeles 1984 en Mark Spitz, de ster van München 1972 met 7 gouden medailles in 10 dagen. Soms draaien die pogingen om records te breken uit op tragedies.

3. Eén wereld, één droom
De Olympische droom loopt soms uit op een tragedie. Soms een persoonlijke tragedie, soms een ramp van internationale proporties. Van het dopinggebruik van Ben Johnson, dat grote gevolgen had voor de spelen, tot de aanslagen op Israëlische sporters in München 1972. En hoe zat het ook alweer met die boycot van de spelen in Moskou in 1980? Soms is de Olympische droom van één wereld nog ver weg…

En alsof het dan nog niet allemaal genoeg informatie is zit er ook nog eens een boek bij met alle informatie over het ontstaan van de Olympische spelen.

De vragen die je moet beantwoorden kun je hier bekijken

De vragen kun je per mail sturen naar sport@fok.nl

Ik wil de prinses redden!

Vecht-computerspellen zijn nogal veranderd sinds 'mijn' Atari-tijd. Waar ik denkbeeldige tegenstanders te lijf ging met vierkante poppetjes met rode blokjes als bokshandschoenen, lijkt het tegenwoordig alsof je zelf staat in te rammen op de bloeddorstige opponenten. En daar begint de discussie over de schadelijkheid van gewelddadige spellen. Steeds vaker gaan er stemmen op om vechtspellen in de ban te doen, omdat ze jongeren zouden aanzetten tot agressie. Maar is dat nou wel echt zo? Ja, denk ik. Maar niet vanwege de gangbare verklaring....

Xbox 360 verkoopt goed in Japan door Tales of Vesperia

Afgelopen week verscheen in Japan de RPG Tales of Vesperia. Hoewel de game niet de eerste plek wist te veroveren in de software charts verkocht hij toch heel wat exemplaren en zorgde ook dat drie keer meer mensen dan normaal een Xbox 360 aanschaften.

Hardware
Nintendo DS Lite - 60,434
PSP - 58,501
Wii - 38,506
Xbox 360 - 24,962
PS3 - 9,673
PS2 - 8,503

Software

RNK  SYS  TITLE                         THIS WEEK / LTD
1. [PSP] Phantasy Star Portable 148,230 / 490,000
2. [NDS] Fire Emblem: New Shadow 144,905 / NEW
3. [NDS] Rhythm Tengoku Gold 130,412 / 343,000
4. [360] Tales of Vesperia 108,328 / NEW
5. [NDS] Dragon Quest V 72,598 / 1,019,000
6. [NDS] Sangokushi Taisen Ten 32,734 / NEW
7. [NDS] Summon Night 2 29,715 / NEW
8. [WII] Wii Fit 27,414 / 2,470,000
9. [WII] Mario Kart Wii 22,739 / 1,656,000
10. [PS3] Soul Calibur IV 22,575 / 97,000

11. [PS2] Jikkyou Powerful Pro Yakyuu 15
12. [NDS] Code Geass: Hangyaku no Lelouch R2
13. [PSP] Monster Hunter Portable 2 G
14. [NDS] Daigasso! Band Brothers DX
15. [WII] Wario Land: Shake It!
16. [PS2] Soukoku no Kusabi: Scarlet Fragment
17. [PSP] Gundam Battle Universe
18. [NDS] Monster Farm DS 2: Yomigaeru! Maste
19. [NDS] Beautiful Letter Training DS
20. [WII] Fatal Frame: Mask of the Lunar Ecli
21. [WII] Wii Sports
22. [NDS] Taiko Drum Master 2
23. [PS2] Persona 4
24. [PSP] Jikkyou Powerful Pro Yakyuu Portabl
25. [360] Soul Calibur IV
26. [NDS] Katekyoo Hitman Reborn! DS Flame Ru
27. [NDS] Densetsu no Stafi: Taiketsu! Dire K
28. [WII] Jikkyou Powerful Pro Yakyuu 15
29. [PS3] SIREN: New Translation
30. [WII] Super Mario Stadium: Family Basebal

Haemimont komt met vervolg voor Imperium Romanum

Publishers Kalypso Media heeft aangekondigd dat er een deal is gesloten met ontwikkelstudio Haemimont voor een vervolg op de city-builder Imperium Romanum, welke eerder dit jaar verscheen. In het tweede deel kruip je in de rol van een jonge Romeinse politicus die als doel heeft om gouverneur te worden van Rome. Uiteraard zal hij zich hiervoor moeten bewijzen op verschillende plekken in het Romeinse Rijk. Alles in het vervolg moet een verbetering worden van zijn voorganger, betere graphics, betere economie, een verbeterd gevechtssysteem en uitgebreide multiplayer mogelijkheden.

With a lot of gameplay changes, new graphics and features Imperium 2 will even be more successful than it's prequel. Imperium Romanum II will be the first of many top ten hits for us in 2009!".





Screenshots zijn van een alpha build en geven dus niet de uiteindelijke look van de game weer.

Kotick:"De muziekindustrie waardeert ons niet genoeg"

Dat je nooit genoeg geld kunt hebben toonde de CEO van Warner Music onlangs aan. Edgar Bronfman zei namelijk onlangs dat de gamesindustrie meer geld moet gaan neerleggen voor muzieklicenties. Hij vond dat platenlabels te weinig royalties kregen voor populaire games als Guitar Hero en Rock Band, terwijl deze games afhankelijk zijn van de muziek die deze labels uitgeven. Dat terwijl al 25% ($0,49)van de opbrengst van elk verkocht muzieknummer afgedragen wordt. Vrij snel reageerde analist Michael Pachter die vond dat dat inderdaad wel genoeg was, zeker als je bedenkt dat bands plots weer populair worden door deze games.

Niet heel verrassend is ook Robert Kotick, CEO van Guitar Hero uitgever Activision, het niet helemaal eens met Bronfman. Hij vind dat mensen als Bronfman de gamesindustrie niet genoeg waarderen. Bronfman zou zich moeten realiseren dat games als Guitar Hero nieuwe doelgroepen hebben aangeboord waar de muziekindustrie van meeprofiteert. De vergelijking die Bronfman trok is een scheve, want met iTunes krijg je geen nieuwe klanten voor oude bands. Kotick zei dat zijn bedrijf in de toekomst dan ook vooral zal samenwerken met platenlabels die wel waardering voor de gamesindustrie hebben.

I think his view was...that Warner Music should be compensated the way they might for a performance on iTunes. But this is an entirely different business that is very technically complex. We're going to favour those publishers that recognise and appreciate how much we can add value to their artists.

We're introducing a whole new group of artists to new audiences that is resulting in their iTunes downloads being exponentially higher than they would otherwise be, as well as new album sales and new merchandising opportunities.



Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.