Damesblad Playgirl stopt ermee

Slecht nieuws voor de dames onder ons. Blote mannenblad Playgirl gooit de handdoek in de ring. Naakte kerels in een blaadje brengen namelijk te weinig in het laatje.

Dit jaar is het 35 jaar geleden dat de eerste editie van Playgirl verscheen. Maar in plaats van grandioos uit te pakken met een groot feest, liggen in november de laatste blote mannen in de schappen. Het enige wat er van Playgirl overblijft, is een website.

Het blad werd destijd opgericht door een groep feministes. Omdat menig man zich toen al zat te verlustigen aan naakte vrouwen, wilden de dames graag kijken naar hangende piemels. Helaas voor de dames bleek meer dan de helft van de kopers van het mannelijk geslacht te zijn. Homo's fappen nu eenmaal liever op naakte mannen dan op een paar flinke prammen.

Playgirl is eigendom van Hugh Hefner, die ook baas is van Playboy. De ware reden van de ondergang van het damesblad is niet bekend. De dalende verkoopcijfers zullen wel de belangrijkste reden zijn geweest. Vorig jaar leed Playboy Enterprises een verlies van 2,1 miljoen dollar, dat wordt geweten aan de concurrentie van het internet. Blote vrouwen en mannen zijn daarop natuurlijk makkelijk te vinden, en vaak nog gratis ook.

De enige editie van Playgirl die blijft trekken, is er eentje uit 1997. Niemand minder dan Brad Pitt sierde destijds de cover. Binnenin stond de filmster in zijn nakie, maar omdat Pitt daar geen toestemming voor had gegeven, werd deze editie uit de handel gehaald. Geredde exemplaren zijn nu minstens honderd dollar waard.